"Допоки в Україні немає піку хвороби". До Італії вирушили українські медики

ОФІЦІЙНО
04.04.20 - 16:32

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання Італії гуманітарної допомоги для боротьби з пандемією коронавірусу.

Документ передбачає, що до Італії вирушить бригада українських медиків. 

 

«Українські фахівці отримають неоціненний досвід, допоки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш потрібні вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії», – наголосив президент Володимир Зеленський.

 

Оплату та захист лікарям забезпечить Україна, а проживання та харчування – італійська сторона.

 

Частину лікарів призначить Міністерство охорони здоров’я України, інших – Міністерство внутрішніх справ.

 

«Лікарі матимуть найкращий захист, усі спецзасоби: найнадійніші захисні костюми, окуляри, достатньо рукавичок, маски. Це взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу. Ми координуємося щодо цього», – зазначив Глава держави.

 

Крім того, наступного тижня планують поставку до Італії медичного спирту, обсяг якої визначатимуть з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку.

 

«Сьогодні ми літаком Нацгвардії Ан-74 відправляємо в регіон Марке 20 українських медиків. Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, за неофіційними даними, близько 100 з них перебувають в реанімаціях. Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. Дуже важливо – українські фахівці здобудуть безцінний досвід лікування коронавірусу», - сказав Арсен Аваков. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: