Допит останньої потерпілої та заява підозрюваного: справа «криворізького маніяка»

РЕЗОНАНС
19.12.19 - 16:12

Сьогодні в Жовтневому районному суді продовжили розгляд резонансної кримінальної справи так званого криворізького маніяка - громадянина Б., якого підозрюють у нападах та вбивствах жінок.

Криворіжця обвинувачують за статтями Кримінального кодексу України: 115 «Умисне вбивство», ч. 2 ст. 15 – ст. 152 «Закінчений замах на зґвалтування», ст. 152 «Зґвалтування», ст. 153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», ст. 187 «Розбій».

 

Сьогодні у судовому засіданні допитали останню з 6-ти потерпілих. Як нам стало відомо, адвокат підсудного подав клопотання про нібито незаконні дії правоохоронців під час затримання підозрюваного. 

 

«Сьогодні у нас проводили допит потерпілої жінки, це вже остання потерпіла у кримінальному провадженні. Досить довго тривав допит, було багато запитань від обвинуваченого. Далі у процесі він заявив, що нібито до нього під час затримання було застосовано незаконні дії з боку працівників поліції. У зв’язку з цим, судом було постановлено ухвалу направити його заяву до Державного бюро розслідувань для проведення перевірки відомостей, викладених в його заяві», – зазначив нашим журналістам прокурор Олексій Пустоваров.

 

Як ми писали, наразі у суді вже завершили дослідження письмових доказів сторони обвинувачення, які налічують 10 томів кримінального провадження, і допитали близько 10 свідків.

 

Нагадаємо, торік навесні та на початку літа у нашому місті було скоєно 6 нападів на дівчат та жінок віком від 18-ти до 38-ми років.

 

Зловмисник нападав на них, ґвалтував і грабував. Дві жінки були убиті (задушені).

 

Влітку 2018 року правоохоронці заявили, що затримали підозрюваного у серії цих злочинів – 35-річного громадянина Б.

 

Наступне судове засідання призначили на 24 грудня.

 

Деталі гучних злочинів "маніяка" ми повідомляли тут.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: