Досліджують докази у справі спаленої криворізької дівчинки Аміни Менго

КРИМІНАЛ
13.05.21 - 15:51

Майже чотири роки триває судовий процес у резонансній справі спаленої 6-річної дівчинки Аміни Менго. Сьогодні у Дзержинському райсуді відбулось чергове засідання.

На слухання з'явились усі учасники процесу, окрім бабусі дівчинки Елли Менго, яка подала заяву на розгляд справи без неї. Жінка не приходит на третє засідання поспіль. 

 

Також в залі суду була відсутня адвокатеса обвинувачуваної Оксана Рагозіна, причина її відсутності – невідома.

 

На засіданні продовжують дослідження письмових матеріалів справи і відео слідчого експерименту.

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона нібито вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать розшукуваній дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків К.

 

Як ми писали, аж за 3 роки по загибелі, влітку 2020-го, рештки дитини поховали на одному з цвинтарів міста.

 

Судові засідання у цій справі тривають уже близько чотирьох років, але вина подружжя поки не доведена. Чоловіка й дружину звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: