Довічне - трьом терористам «ЛНР», заочно обвинуваченим у катастрофі ІЛ-76 із криворізькими десантниками

ВАЖЛИВО
16.03.21 - 15:47

Протягом двох днів, 15 і 16 березня, в Червоногвардійському райсуді Дніпра зачитували вирок трьом терористам «ЛНР», заочно обвинуваченим у катастрофі військового літака ІЛ-76:

Як ми писали, на збитому бойовиками облавку загинули і шестеро наших земляків - десантники із Кривого Рогу Валерій Алтунін, Павло Коснар, Антон Самохін, Євген Резніков, Ілько Гайдук і Станіслав Дубяга. 40 бійців 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади летіли виконувати бойове завдання.

 

Понад п'ять років ця справа перебувала в судах і, нарешті, сьогодні судді зачитали вирок текстом на 100 сторінок. Терористи "ЛНР" Ігор Плотницький, Андрій Патрушев і Олександр Гурєєв були заочно засуджені до довічного позбавлення волі.

 

Нагадаємо, що в ніч на 14 червня 2014 року в аеропорт Луганська вилетіли три літаки з українськими військовослужбовцями з Дніпропетровської області. Перший літак зміг здійснити посадку на Луганському летовищі. Другий літак був збитий бойовиками із ПЗРК, в результаті - 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців загинули.

 

У липні 2016 року Плотницькому і двом його спільникам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, але позаяк вони перебувають за межами підконтрольної Україні території, щодо них було проведено спеціальне досудове розслідування.

 

Як ми писали, також у цій справі був засуджений і український генерал-майор Віктор Назаров. Суд визнав його винним у службовій недбалості, що призвела до збиття українського військового літака Іл-76. Віктор Назаров на той час очолював штаб АТО. Саме він віддав наказ відправити в аеропорт літак, знаючи про смертельну небезпеку та засідку бойовиків, озброєних ПЗРК. Генералові оголосили вирок - 7 років ув'язнення.

 

Але, як ми повідомляли, у грудні 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду зупинив виконання вироку генерал-майору Назарову. Сторона Віктора Назарова внесла касаційну скаргу на рішення суду. Рідні загиблих бійців, виснажені багаторічними судовими перипетіями та несправедливими рішеннями, були обурені зупинкою виконання вироку.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: