"Думи козацькі" - від династії Каніборів. Завітайте до криворізького музею на оригінальну виставку!

КУЛЬТУРА
22.08.19 - 15:04

Учора в Криворізькому краєзнавчому музеї на виставці, присвяченій Дню Незалежності України, представили свої роботи батько та син Канібори. Ця творча династія славиться своїми рукотворами та полотнами в українському народному стилі.

Батько й син презентували 42 роботи під назвою «Думи козацькі». Олександр Канібор-старший 7 років присвятив парковій та монументальній скульптурі. Його витвори можна побачити в Маріуполі, Запоріжжі, Кривому Розі та інших містах і селах України.

 

«Презентую свою першу любов – різьблення по дереву. Я цим займаюсь постійно - восени, взимку, навесні. Тематика моїх робіт по дереву збігається з темою живописних полотен сина, які він тут представив», – розповів митець, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

 

Спільна виставка батька та сина відбулася в 2003 році. Ідей було чимало, однак Канібор-молодший із початком бойових дій пішов добровольцем на фронт. Під позивним «Художник» він брав участь у боях за звільнення Мар’їнки, Маріуполя, Широкиного. У перервах між боями малював портрети своїх побратимів. Кілька з них представлені в експозиції, як і ранні роботи козацької тематики.

 

Родинна експозиція триватиме до кінця вересня. Завітайте до музею!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: