Душевний терапевт. Лабрадор із США отримав почесний докторський ступінь

ПОДІЯ
19.05.20 - 12:20

Восьмирічний лабрадор-ретривер на прізвисько Лось отримав почесний докторський ступінь з ветеринарної медицини. – ТСН.

Пес багато років пропрацював собакою-терапевтом в Консультаційному центрі Коледжу ветеринарної медицини Вірджинії і Меріленда, яким керує Політехнічний університет Вірджинії.

 

Про це пише видання ABC News.

 

Собака з 2014-го року допомагав тим, хто страждає на психічні захворювання. Тепер його роки служби студентам отримали гідне визнання. Коледж повідомив, що вручив йому ступінь під час віртуальної церемонії.

 

Лось допоміг розвінчати стигму, пов’язану з психічними захворюваннями, і взяв участь у понад 7,5 тисячі індивідуальних та групових консультаційних сесій.

 

Девіс, ліцензований консультант, розповів, що собаки-терапевти забезпечують комфорт і відчуття безпеки під час індивідуальних консультацій: «Багато людей, на жаль, не завжди бачили гарне ставлення від інших людей, тому поруч із собаками вони можуть почуватися трохи безпечніше».

 

Кілька місяців тому у Лося діагностували рак простати. Зараз пес проходить курс лікування. На щастя, він почувається краще і нещодавно повернувся до роботи. У вільний час лабрадор-розумник любить плавати, грати в перетягування каната, проводити дозвілля зі своїми друзями.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»