ДВК Кривого Рогу приймають бюлетені: робота йде за графіком, без ексцесів

ВАЖЛИВО
29.03.19 - 15:06

Сьогодні з восьмої години ранку окружні виборчі комісії видають бюлетені виборчим дільницям.

 Дільничні виборчі комісії приймали бюлетені в присутності представників правоохоронних органів. Відповідальність за передачу і збереження бюлетенів несуть голови комісій, які здійснюють їхнє отримання і зберігання.

 
   
В окружній виборчій комісії №31 робота розпочалася за графіком. З 10-ї ранку отримання бюлетенів дільничними комісіями прискорилось. Голова окружкому 31-го округу пояснює це злагодженою роботою представників комісій.

 

"Йдемо поза графіком, видаємо бюлетені навіть раніше, бо все швидко організовано. Планували закінчити о 18-ій годині, але я бачу за темпом, що закінчимо раніше", - коментує Ольга Павлючик, голова ОВК 31-го округу.

 

У 31-му територіальному виборчому окрузі - 98 дільниць. Зранку отримував бюлетені ТернІвський район.

В окружкомі твердять - процес передачі бюлетенів проходить у робочому режимі, відповідно до вимог закону. 

 

"Порушень зафіксовано не було, вимоги виконуються - 3 людини від дільниці, усі належні документи вони мають при собі, паспорти, посвідчення, постанови на отримання бюлетнів. Жодних ексцесів чи ситуацій, які б потребували негайного вирішення, не було", - резюмує Ольга Павлючик.

 

У тервиборчкомі 32-го округу - бюлетені, протоколи і пломбувальні пристрої отримують представники 93-х дільничних комісій. В окружкомі запевняють: працюють з випередженням затвердженого графіка.

"За графіком у нас в 17.30 останній виїзд, але думаю, якщо трошки раніше приїдуть деякі комісії, ми навіть зможемо їх відпустити, тому що декі комісії, згідно з законодавством, можуть вивезти на своїй машині у супроводі двох поліцейських. Деякі комісії, щоб не чекати великі автобуси і не їхати з іншими комісіями, які знаходяться по сусідству, приїжджають на власному автотранспорті, забирають і від'їжджають", - пояснює Андрій Пустовіт, заступник голови окружної виборчої комісії 32-го округу.

 

Проблем з передачею бюлетенів немає. Технічні питання, кажуть на окрузі, оперативно вирішувались.

 

На 33-му виборчому окрузі - теж кипить жвава робота. Дільничні комісії - у черзі за бюлетенями. 

 

"Все іде за графіком. Співробітники поліції присутні. Всі чени ОВК на місці. Проблем нема", - констатує Сергій Озеряник, голова окружної виборчої комісії 33-го округу

 

Після перерахунку бюлетенів, усі голови дільничних комісій мають звітувати про відповідність отриманої кількості документів заявленій. Ці дані фіксуються у протоколах тервиборчкомів. 

 

 
 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: