Двоє криворіжців і один нікопольчанин з коронавірусом - в інфекційній лікарні, ще троє - з підозрою

ТЕРМІНОВО
30.03.20 - 11:15

"Епідпоріг у місті не перевищений. Усі 180 ліжок інфекційної лікарні підготовлені для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом", - заявив Юрій Вілкул.

За минулу добу кількість респіраторних вірусних захворювань в місті дещо збільшилась, але епідпоріг не перевищений, - повідомили у міському штабі. У цьому напрямку уся медична служба працює стабільно.

 

На сьогодні в інфекційній лікарні перебувають 3 пацієнти з підтвердженим діагнозом коронавірусна хвороба COVID-19 (двоє криворіжців і один нікопольчанин), ще 3 людини - у лікарні з підозрою.

 

Два пацієнти поступили 29 березня. Це дві жінки: одна прибула з Балі, друга  - фельдшер, яка контактувала з пацієнтом, що прибув із Польщі. 

Стан цих пацієнток задовільний, у них взято аналізи, які сьогодні будуть відправлені до Дніпра. Швидкі тести у цих пацієнток дали негативний результат.

 

Ще один пацієнт з підозрою – чоловік 61-річної жінки, в якої раніше підтвердили діагноз. У Дніпрі дослідили його аналізи, є сумнівна реакція, тому сьогодні будуть зроблені повторні аналізи.

Другий виявлений у Кривому Розі випадок – у сина хворої жінки. Стан цього пацієнта середньої важкості, він отримує лікування, негативної динаміки немає.

 

Інфекційну лікарню повністю звільнили від пацієнтів з іншими хворобами. Ті, в кого діагностовано менінгіт, переведені до 1-ї міськлікарні, для цього там підготували і відкрили додаткове відділення. Решту хворих перевели в інші медзаклади.

 

В інфекційній лікарні усі 180 ліжок підготовлено під госпітальну базу для надання допомоги пацієнтам з   COVID-19.

На сьогодні медики відпрацьовують кілька питань. Перше – це посилення роботи медиків на блокпостах, забезпечення додатковими термометрами, щоб мінімізувати черги. Друге – поповнення резерву медикаментів для надання допомоги пацієнтам з COVID-19. Згідно з інструкціями Міністерства охорони здоров'я, змінились алгоритми надання допомоги - одні ліки було виключено, інші додано.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: