Двоє криворізьких гвардійців готуються до нацвідбору "Ігор нескорених"

ВІЙСЬКОВІ
12.09.19 - 12:44

14 вересня у Києві проходитиме фінальний відбір кандидатів у національну збірну "Ігор нескорених". Серед учасників – військовослужбовці стрілецького батальйону Криворізької бригади підполковник Юрій Ізрайлов та сержант за контрактом Анатолій Балануца. Про учасників розповідають на сторінці в/ч 3011.

Ці змагання будуть ще одним кроком на шляху до відновлення, - вважають гвардійці Криворізької бригади.

 

"Це був кінець серпня 2014-го року. Пам’ятаю, ніби це було вчора. Я був на 31-му блокпосту на Бахмутській трасі. Обстріл почався близько 17.30. З боку одного з населених пунктів сепаратисти почали по нас гатити з «Градів». У той день я отримав поранення спини, - пригадує підполковник Юрій Ізрайлов. - За кілька днів до цього під «приціл» ворогів потрапив 32-й блокпост, на якому також стояли наші хлопці, І Анатолія Балануцу добряче посікло осколками».

 

Сьогодні офіцер обіймає посаду заступника командира батальйону з роботи з особовим складом, а сержант Балануца – командира відділення стрілецької роти стрілецького батальйону (з КЕОП та ОГП), розташованого у Кропивницькому.

 

«Коли дізналися, що проводяться ігри такого масштабу, то одразу вирішили брати участь», - кажуть військовослужбовці.

Спробувати свої сили підполковник Юрій Ізрайлов прийшов уже вдруге. Разом із Анатолієм Балануцою, офіцер виступає у категорії «Легка атлетика», біг на 1000 метрів.

 

Готуються гвардійці у спортивному залі військової частини, оснащеному сучасними спортивними тренажерами. Найважливіше перед тренуванням – добре розім’ятися, аби підготуватися до фізичних навантажень.

 

Міжнародною фундацією «Ігор Нескорених» кількість учасників для України збільшено – наступного року в Гаазі нашу країну представлятимуть 20 ветеранів бойових дій.

 

Хто отримає «квиток» на міжнародні змагання стане відомо 14 вересня у Києві.

 

«Дуже приємно, що наші військовослужбовці, працівники силових структур, які отримали поранення під час виконання службово-бойових завдань у зоні проведення АТО та ООС, беруть участь у відборі. Ці ігри проводяться не для того, щоб показати результат, а щоб стимулювати людей займатися фізичною реабілітацією за допомогою спорту», - ділиться Юрій Анатолійович.

 

Після отриманої травми його найкращий результат – чотири з половиною хвилини у забігу на кілометр.

На фінальний відбір офіцер налаштований позитивно – рідні підтримали його у бажанні спробувати свої сили та вболіватимуть під час фінального відбору 14 вересня.

«Варто пам’ятати – після отримання травми життя не закінчується. Ми йдемо лише вперед та намагаємося досягати новин вершин», - підкреслив гвардієць.

Відзначимо, цього року відбір у національну збірну проходить у новому форматі – учасників відбиратимуть не лише за спортивними результатами, але й за мотивацією, спортивною етикою та дисципліною, а також користю участі у «Іграх Нескорених» для подальшої реабілітації.

 

Бажаємо нашим гвардійцям успішного виступу! 

 

Як ми писали, основний турнір «Ігри Нескорених-2020» вп‘яте пройде 9-16 травня 2020 року у Гаазі, Нідерланди. У цих змаганнях беруть участь 19 країн: Україна, Афганістан, Австралія, Бельгія (вперше), Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Великобританія та США.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: