Директора ТОВ та інженера технагляду судитимуть за розтрату 7 млн грн на реконструкції Гданцівського парку

КРИМІНАЛ
20.05.21 - 10:40

Директора ТОВ та інженера технагляду судитимуть за привласнення майже 7 млн грн на реконструкції Гданцівського парку (офіційно - парку ім. Федора Мершавцева), - повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Нагадаємо, реконструкція парку Гданцівський коштом обласного бюджету супроводжувалась численними скандалами фінансового та екологічного характеру. Було відкрито кримінальні справи за розтрату. 

 

"Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2017 по 2018 роки між Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договори на виконання робіт з реконструкції парку ім. Федора Мершавцева у місті Кривому Розі, - йдеться на сайті ОГП. - У подальшому, облдержадміністрація уклала договір із державним підприємством щодо здійснення технічного нагляду за вказаним об’єктом.

 

Директор ТОВ, зловживаючи службовим становищем, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості щодо обсягу та вартості цих робіт, а також устаткування, яке фактично не було придбано. У свою чергу, інженер технічного нагляду, будучи у змові з директором, підписав та скріпив печаткою зазначені документи, внаслідок чого підряднику незаконно перераховано понад 6,9 млн грн бюджетних коштів.

 

Дніпропетровська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактами заволодіння майном в особливо великих розмірах та службового підроблення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб".
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: