Дивіться, що ми накидали в Саксагань! Криворіжцям показали, як вони перетворюють ріку на сміттєзвалище

ЕКОЛОГІЯ
12.06.19 - 13:24

Сьогодні у Центрально-Міському районі відбулася екологічна акція «Дивіться, що ми накидали в річку Саксагань", організована за ініціативи криворізького журналіста Миколи Крамаренка. 

З дна річки Саксагань, на відрізку приблизно у 10 квадратних метрів, двоє дайверів дістали чималу купу сміття.

 

Її показово склали на площі Визволення, обгородили для більшого візуального ефекту - привернення уваги містян до екологічного стану ріки.

 

Серед вмісту мішків з непотребом - скляні банки, пластик, пляшки, взуття й поліетиленові пакети, які самі мешканці Кривого Рогу й покидали в водойму.

 

Також пірнальники натрапили на затоплену автомобільну покришку, але витягнути її так і не вдалося.

 

Акція тривала кілька годин. Сміття з забрудненої водної артерії міста склали у мішки і відправили на сміттєзвалище.

 

"Воно буде утилізоване, як і годиться, - прокоментував подію ініціатор акції Микола Крамаренко. - Спасибі керівництву Центрально-Міської районної ради, яке допомогло нам, надавши автомобіль, а також всім небайдужим людям. Найбільше вразило те, що на березі сиділа купа рибалок, які з такої каламутної й брудної води хотіли впіймати якусь смачну рибину. Але ж так не буває. На відрізку в 10 квадратних метрів ми зібрали таку велику кількість сміття! Акцію плануємо продовжувати далі у найбільш людних місцях. Хай люди дивляться і роблять висновки про своє ставлення до навколишнього середовища".

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: