Джазуємо! У Кривому Розі розпочався фест "Джаз на Поштовій"

КУЛЬТУРА
25.10.19 - 20:00

Сьогодні на проспекті Поштовому стартувала одна з наймасштабніших подій жовтня - третій фестиваль "Джаз на Поштовій". Він триватиме 25,  26 та 27 жовтня. У ньому беруть участь близько 100 виконавців із 11-ти областей України: Одеської, Львівської, Полтавської, Запорізької, Кіровоградської, Харківської та ін.

"Рівень учасників дуже високий - кращий ніж у столиці. Мабуть тому, що ви зберігаєте свою джазову школу. Вона у вас напрочуд сильна. Я не знаю, яке у вас тут повітря, яка аура, але ви викохуєте просто неймовірні таланти! Кожен ваш учасник, попри вік, - це вже джазова особистість", - зауважила членкиня журі з Києва Оксана Леонова. 

 

Джазовики змагаються вже зранку. Щодня передбачені майстер-класи. Завтра поділиться талантом Деніс Аду. 

 

Цього разу з проєктом Наталії Лебедєвої до Кривого Рогу завітала джаз-діва Лора Марті. Співачка каже,  що прагне відкривати новий джаз. 

 

Сьогоднішній вечір представлений трьома поколіннями джазовиків. Зараз на сцені - дитячий бенд 10-ої музшколи, який відкрив перший фестивальний день.

 

Всі учасники фестивалю-конкурсу мають змогу виконати конкурсну програму у супроводі стейдж-бенду, наданого організаторами, до складу якого входять провідні джазові музиканти України: Владислав Алтухов (Харків) – клавіші, Олександр Ємець (Київ) – бас, Володимир Пех (Кривий Ріг) – ударні інструменти.

 

У межах фестивалю фоє театру ім. Тараса Шевченка прикрашала виставка фоторобіт талановитих джазових фотографів Алли Балабан та Ігоря Снісаренка.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: