Едельвейс розростається. У Кривому Розі - скандал довкола земельної ділянки

ПОДІЯ
25.11.20 - 16:35

Біля елітного житлового будинку «Едельвейс» по вулиці Володимира Великого розгорівся скандал. І вже - не перший. Мешканці прилеглих будинків звинувачують представників забудови у спробі прибрати до рук додаткову земельну ділянку. На ній, кажуть, збираються облаштувати стоянку для автомобілів. Сьогодні невдоволені жителі прилеглих дев'ятиповерхівок вкотре завадили забудовнику здійснити свій план.

Зранку будівельники намагалися встановити бетонний паркан, але місцеві мешканці завадили. Після приїзду поліції роботи призупинили. Люди розповідають - ОСББ «Едельвейс» вчергове зазіхнуло на земельну ділянку, де планує розмістити свою автостоянку.

 

«Ми – проти! Чому жителі елітного будинку мають більше прав ніж ми? Їм потрібна стоянка, хоча в цьому будинку і так є підземна. Але так як доходи збільшуються, коли інші люди біднішають, у них росте автопарк, але ж ми не винні, що їм нікуди ставити машини», - розповіла мешканка Ірина.

 

Історії цього протистояння вже два роки. Люди обурені - представники елітної забудови не полишають намірів привласнити територію затишного скверу. Його висаджено руками місцевих жителів, які мешкають у сусідніх будинках. Під прицілом будівельної техніки - добрячий шмат прибудинкової території.

 

«Ми за прибудинкову територію платимо, я, наприклад, - 315 грн. щомісячно. Думаю, що це немало, і раптом у мене забирають територію, де я можу подихати. П’ятий раз приїздить поліція – зупиняє їх, є рішення виконкому заборонити будівництво, а вони продовжують облаштовувати тут паркан», - обурюється місцевий житель Вадим Андріанов.

 

«До нас підключилися депутати, зараз забудовники кажуть, що їх нема у місті. У серпні ми відстояли цю територію, навіть змогли встановити дитячий майданчик, але минуло 2 місяці - і все», - нарікає криворожанка Катерина.

 

На компроміс забудовник не йде, - кажуть люди. Апелює підписами про згоду на будівництво від вісьмох місцевих мешканців. Та в історії цих підписів не все чисто, - жаліються місцеві.

 

«Коли зчинився весь цей гвалт, ці люди написали заяви про те, що їх надурили. Комусь сказали, що тут буде дитячий майданчик, іншим – що будуть ремонтувати доріжку. І вони поставили підписи. На цій підставі забудовники надали документи, що все узгоджено з мешканцями, що вони не проти, тож їм віддали цю землю. Згідно з кадастром, ця земля вже ОСББ», - розповіла місцева мешканка Ірина.

 

У коментарі щодо цієї справи голова ОСББ «Едельвейс» нашим журналістам відмовила. А тим часом учасники сьогоднішньої імпровізованої акції планують відстоювати свої права у суді.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: