Екоактивісти Кривого Рогу просять Зеленського заборонити будівництво відвалу АрселорМіттал КР

ЕКОЛОГІЯ
15.08.19 - 14:02

Екоактивісти Кривого Рогу борються проти будівництва відвалу «Степовий 2», який "АрселорМіттал Кривий Ріг" планує звести у Центрально-Міському районі. 

Вони направили звернення до Президента України, Мінекології та природних ресурсів України, обласного департаменту екології та природних ресурсів та до виконкому Криворізької міськради. 

 

"Відвал «Степовий 2» АМКР планує збудувати на відстані 2,7 км від Всебратського–2 (Макулан) та Всебратського, та на відстані 4,5 км від Карачунів, - йдеться в дописі активістки Катерини Бодні. - За результатами громадських обговорень 17 липня 2019 року, попри вагомі зауваження професійної команди коаліції «Досить труїти Кривий Ріг» та інших екоактивістів Кривого Рогу, Мінекології визнало допустимим будівництво відвалу «Степовий 2».

 

Його планують використовувати як тимчасовий склад окислених кварцитів для виробничої діяльності «АМКР».

 

Для будівництва цього відвалу будуть вирубувати дерева та знімати ґрунтово-рослинний шар.

 

Тобто щоб підприємство мало можливість економити кошти на транспортуванні окислених кварцитів з кар’єру № 3, Арселору дозволили знищити рослинний та тваринний світ на земельній ділянці у 271,2335 га.

 

Слід наголосити на тому, що Зелена Балка – це природне середовище з унікальною флорою та фауною, частина екомережі Дніпропетровської області, що підлягає особливій охороні.

 

Але це виявилося неважливим. Довкілля знову має постраждати від нестримного бажання великого бізнесу збільшувати свої статки". 

 

На переконання активістів, висновок з оцінки впливу на довкілля - не вирок, тож боротьбу за екологію Кривого Рогу потрібно продовжувати.

 

Тому вони направили до високопосадовців численні звернення від мешканців мікрорайонів Карачуни, Всебратське, Всебратське 2, селищ Зелений луг, Зелений Гай, Червона Поляна та Мусіївка.

 

"Всього зібрали 691 підпис, - повідомляє пані Катерина. - У листі криворіжці просять дослідити негативний вплив відвалу на екологічне становище Кривого Рогу з метою подальшої заборони його будівництва.

 

Досить засипати Кривий Ріг промисловими відходами! Місту потрібні зелені насадження, а не нові відвали. До того ж, на відвалах, які не використовуються, промислові підприємства не здійснюють заходи з рекультивації, ще більше погіршуючи стан довкілля".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: