Фальшиві "брендові" цигарки виготовляли ділки на Дніпропетровщині та переправляли за кордон. Відео

КРИМІНАЛ
02.06.20 - 11:02

Служба безпеки України викрила угруповання, яке нелегально виготовляло та переправляло контрабандою великі партії цигарок до Євросоюзу, – повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники групи вирощували тютюн у Херсонській області на покинутій фермі. Продукцію ділки переправляли в Одеську і Дніпропетровську області, де на двох лініях підпільно виробляли цигарки під виглядом відомих світових брендів. Одна з них функціонувала на легальному тютюновому виробництві, інша діяла незаконно.

 

За попередньою інформацією, щодня зловмисники виготовляли до 15-ти тисяч пачок цигарок. Готовий товар перевозили на Закарпаття, де його складували для подальшого транспортування в Європу.

 

Під час слідчих дій у 4-х областях правоохоронці виявили понад 1,5 мільйона пачок цигарок та майже 15 тонн готового до фасування тютюну.

 

Розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 204 КК України. Тривають слідчі дії.

 

Операцію з викриття банди проводило Головне управління із боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБУ, спільно з ГСУ Нацполіції, під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: