Фену і «травички» на півтора мільйона. У Кривому Розі колишній правоохоронець налагодив наркобізнес

КРИМІНАЛ
14.05.20 - 17:22

У ніч на 14 травня оперативники управління стратегічних розслідувань, слідчі управління поліції Дніпропетровської області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, спільно з управлінням СБУ та за силової підтримки полку особливого призначення поліції, затримали організатора та учасників наркоугруповання в Кривому Розі, – повідомляє пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Протягом кількох місяців правоохоронці документували злочинну діяльність. За цей час вдалося встановити всіх учасників – від збувачів психотропу до організаторів цього наркобізнесу. До складу групи, діяльність якої організував колишній правоохоронець, входили 10 осіб. У кожного учасника була своя функція – контроль за розповсюджувачами метамфетаміну в конкретному районі міста, функціонуванням так званих «магазинів», формування клієнтської бази, розсилка повідомлень про зміну номерів для подальшого прийому замовлень у «магазині», збут психотропів кінцевому покупцю.

 

Одночасно працювали три «магазини», за якими закріпили по одному оператору: кожен із них приймав до 600 замовлень на день. Безпосередньо організатор угруповання контролював діяльність всіх учасників та розподіляв фінанси між ними.

 

Правоохоронці встановили і способи збуту психотропної речовини, використовували метод «з рук у руки». Одразу після отримання замовлення покупцю на телефон надходило повідомлення про час та місце зустрічі, під час якої кур’єр передавав трубочки з метамфетаміном та отримував кошти. Ціна товару коливалася від 180-ти до 200 гривень за одну «дозу», у залежності від кількості замовлень.

 

Щоденний прибуток з одного «магазину» сягав 40 тисяч гривень. Здебільшого, їхній товар користувався попитом у молоді центральних районів міста, зокрема – Металургійного, Центрально-Міського, Саксаганського.

 

Одночасно із затриманням, правоохоронці розпочали проведення понад 10-ти обшуків за місцями мешкання учасників та у їхніх автівках.

 

Поліцейські вилучили метамфетаміну і марихуани півтора мільйона гривень, 145 тисяч гривень, обладнання для зважування та тару для пакування психотропів.

 

Наразі організатору та учасникам групи повідомили про підозру. Вирішують питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Підозрюваним може загрожувати до 10-ти років позбавлення волі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: