Фонд державного майна виставив на продаж «Криворізьку теплоцентраль»

ВАЖЛИВО
15.01.20 - 15:27

Для залучення коштів до бюджету України, Уряд передав на приватизацію 530 державних підприємств. - РБК.Україна.

«За майже 4 місяці на приватизацію передані більше державних об'єктів, ніж за всі 28 років незалежності. Це дозволить залучити інвестиції в низку держпідприємств і збільшити заробітні плати працівникам», - пояснив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

 

За його словами, загальна балансова вартість погоджених на приватизацію активів складає понад 12 млрд гривень. Цьогоріч розпочнуться прозорі аукціони через Прозорро.Продажі.

 

До переліку «великої приватизації» потрапили такі підприємства Дніпропетровської області:

 

АТ «Криворізька теплоцентраль» - 99,9864% акцій;

АТ «Дніпровська ТЕЦ» (Кам'янське) - 99,9277% акцій;

Вільногірський гірничо-металургійний комбінат у складі АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» - 100% акцій.

 

"Не підлягають приватизації підприємства, які забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави; є природними монополіями; мають критично важливе значення для суспільства, - зазначив прем'єр Олексій Гончарук.

 

Не підлягають приватизації такі стратегічні підприємства Дніпропетровщини:

 

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (Жовті Води);
ДСП «Дніпропетровський міжобласний спеціалізований комбінат» в структурі ДСП «Радон» (Дніпро);
ДП «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами, джерелами іонізуючого випромінювання» (Жовті Води);
ДП «38 відділ інженерно-технічних частин» (Кам'янське);
ДП «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова», Південмаш (Дніпро);
ДКБ «Південне» ім. М. К. Янгеля (Дніпро);
НВО «Павлоградський хімічний завод»;
Дніпропетровське казенне підприємство пробірного контролю (Дніпро).

 

До переліку підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою ніж 50 % +1 акція, та не підлягають приватизації, входять "Нафтогаз України", "Магістральні проводи України", "Укртрансгаз", "Укрнафта", "Укргазвидобування", "Укртранснафта", "Чорноморнафтогаз", Державна холдингова акціонерна компанія "Артем", "Феодосійська суднобудівна компанія "Море", "Укрзалізниця", "Укрпошта".

 

До переліку підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100 %, державних унітарних та казенних підприємств, що не підлягають приватизації, входять "Укренерго", "Укргідроенерго", "Енергоатом", "Антонов", "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова".

 

Як ми писали, Криворізька ТЦ регулярно створює проблеми з запуском теплопостачання в опалювальний період. З 2013 року «Криворізька теплоцентраль» самостійно надає послуги теплопостачання жителям міста. За ці 6 років ТЦ спромоглася накопичити борг у 2 млрд. 700 млн. грн. 

 

Як ми повідомляли раніше, вже 20 років поспіль Кривий Ріг систематично звертається до Кабміну та державних органів влади щодо передачі державної «Теплоцентралі» місту. Однак позитивного результату й досі немає. 

 

Про перипетії навколо проблемного підприємства ми розповідали тут. 

 

Ми писали про страйк у Тернівському районі мешканців багатоповерхівок - споживачів послуг ДП "Криворізька теплоцентраль", яких вона залишила без тепла. 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: