Гданцівський - до ладу. Сьогодні в сумнозвісному парку у Кривому Розі відбулось масштабне прибирання

БЛАГОУСТРІЙ
05.10.20 - 9:04

Ю.Вілкул: Зроблю все можливе, щоб криворіжці могли безпечно відвідувати парк Гданцівський і він став доглянутим та затишним. 

 

«Але офіційно парк буде прийнятий, коли нам покажуть все, що є у кошторисі - приймати неіснуючі об’єкти не будемо»

 

Повернення до життя - найстаріший та один із найулюбленіших  криворіжцями  парк   ім. Ф. Мершавцева (Гданцівський), що у  Центрально-Міського районі, після  трирічної  горе-реконструкціі,  що проводилася під егідою екс-нардепа за обласні гроші,  нарешті отримав реальний шанс на відродження, створення по-справжньому гарного, затишного, зеленого куточку відпочинку та дозвілля для дорослих та дітей. 

 

5 жовтня від самого ранку у парку почалося наведення порядку. На розчистку та прибирання території  місто залучило 12 одиниць спецтехніки.

 

 

Мер Юрій Вілкул, який проводив на місці робочу нараду, сказав: 

 

«За цей парк, безумовно, болить душа. Я не хочу коментувати як три роки тут «господарювали» під егідою колишнього нардепа та освоювали мільйони,  що ім давали з обласного бюджету. Як бачите – «догосподарювалися»… Висновки нехай робить комісія та відповідні органи. Ви знаєте – міські служби та інспекціі сюди навіть не впускали. А тому, парк буде прийнятий на баланс міста міста, коли нам покажуть все, що є у кошторисі. Приймати неіснуючі об’єкти ми не будемо».   

 

Мер підкреслив: «Але, як мер міста і просто людина, яка народилася тут – на Гданцівці, вважаю, що у парку потрібно наводити лад. І охороняти його потрібно. Зроблю все можливе,  щоб криворіжці могли безпечно  відвідувати парк, а сам він став доглянутим та затишним.  Всі міські служби вже приступили до роботи. Як і в інших парках  наведемо лад і тут».  

 

Нагадаємо,  що під час «реконструкції» на територію парку не допускали ані мешканців, ані журналістів, ані представників місцевого самоврядування.

 

 

15 Травня 2018 року на комісію міськради, яка хотіла проінспектувати парк, стався напад, кілька людей постраждали від невідомої речовини, розпорошеної найнятою підрядниками "охороною" парку. В цілому на реконструкцію парку з обласного бюджету було виділено 118 млн грн. А у квітні цього року голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко зробив заяву про те, що реконструкція парку Гданцівського завершена. 

 

У червні Криворізька міська рада, враховуючи в першу чергу важливість парку для жителів міста, дала згоду на початок процедури прийняття до комунальної власності побудованих об’єктів парку. Була створена  відповідна комісія до складу якої входять не лише посадові особи виконкому, але й депутати міськради.

 

На сьогодні ретельно вивчені акти виконаних робіт, надані облдержадміністрацією.  Однак, не все, за що було сплачено, знайдено на території  парку. Тому комісія продовжує роботу, доки не будуть надані всі фінансові документи по парку.   

 

«Зараз ще  продовжує  роботу комісія з передачі побудованих об’єктів на території  парку до комунальної власності Кривого Рогу та ми розуміємо, що область, яка виступала замовником з реконструкції і  досі не передала  об’єкти,  відповідати за утримання парку в належному  стані,  не збирається. Тому, за завданням мера розпочинаємо вже сьогодні масштабне прибирання парку», - сказав заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: