Гельмінти - бонусом. У рибному магазині Кривого Рогу жінка купила окуня з глистами

СОЦІУМ
30.10.20 - 14:43

В одному з рибних магазинів на 44-му кварталі у Кривому Розі жінка прикупила сушеної рибки. Коли стала різати окуня, помітила червоних гельмінтів усередині.

Своїм обуренням Вікторія Макарова поділилась у соцмережі.

 

У коментарях містяни розповіли свої схожі історії. Кажуть, у магазинах такий товар - це не рідкість.

 

"Нещодавно брав там копчену скумбрію, ледве очуняв. Два дні блював, а продавчиня запевняла, що риба свіжа".

 

"Я вчора там взяла корюшку - теж зіпсована, липка. І ціна, на секундочку, 250 гривень!"

 

"А мені там дівчина оселедець продала несвіжий", - пишуть криворіжці.

 

Пам'ятайте, що "рибні" паразити у разі потрапляння в людський організм поселяються в різних органах, отруюючи організм та спричинюючи розвиток різних хвороб. Їхні прояви: нудота, блювання, біль у животі, висипання, температура тіла, діарея.

 

Нагадаємо, у вересні в Кривому Розі 59-річна жінка померла від ботулізму. За словами медиків, криворожанці стало зле після вживання риби.

 

При вживанні риби треба бути вкрай обачливим, оскільки ботулізм - дуже небезпечне і смертоносне захворювання. 

 

На стихійних ринках, у підземних переходах або у невеличких магазинчиках, де немає хороших холодильних камер, або вони старі та брудні, можна дістати ботулізм.

 

Він йде бонусом з в'яленою рибою, домашніми м'ясними чи грибними консерваціями, а часом навіть з овочами.

 

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином, а також в'ялена чи копчена риба та будь-які вироби з м'яса (ковбаса, шинка тощо).

 

Фото Вікторії Макарової.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: