Гімназистка з Кривого Рогу взяла участь у півфіналі національного конкурсу "Молодь дебатує"

ОСВІТА
30.04.21 - 12:24

25 квітня в Україні відбувся фінал національного проєкту «Молодь дебатує», за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Реалізує цей проєкт в Україні громадська організація «Internationales Haus Sonnenberg». 

Учениця 10-В класу Криворізької Центрально-Міської гімназії Софія Непомняща стала півфіналісткою конкурсу і взяла участь в дебатах на тему "Чи варто запровадити обов’язковий паспорт вакцинації?"

 

Як розповіла викладачка та тренерка на проєкті Лариса Бажан, це була перша участь нашої гімназистки у конкурсі і вона одразу потрапила до півфіналу: «Торік, побувавши на фіналі у Харкові, Софія загорілась бажанням. Вона вимоглива, цілеспрямована, впевнена й відповідальна. Завжди встановлює високу планку для саморозвитку».

 

Щороку у проєкті «Молодь дебатує» беруть участь 70 шкіл із 20 регіонів України. У суперфіналі цього року перемогла учениця Анастасія Попело з Чернігова.

На фінальних іграх до фіналістів звернувся заступник генерального консула Німеччини в Донецьку і в місті Дніпро Петер Герр: «Демократія означає мати голос та запитувати. Лише тих, хто говорить, можуть почути. Лише ті, хто відповідають, допомагають змінити. Я дуже радий, що ви, шановні учні, як особистості, які будуть приймати рішення та нести відповідальність у вашій країні, практикуєте дискурс слів, обмінюєтеся думками, змагаєтеся аргументами та знаходите шляхи та рішення. Ви цим допомагаєте консолідувати та розширювати демократичне суспільство України».

 

Ініціаторка та голова проєкту в Україні, депутатка європарламенту Віола Фон Крамон під час звернення до учасників дебатів нагадала про місію проєкту: «Дуже важливо, щоб ви не лише навчались для навчання, але щоб за допомогою цієї програми, ви дійсно отримали навички критично мислити і залишатись активними. Щоб у майбутньому, незалежно від того, у якій структурі працюватимете, ви залишались активними та чесними людьми».

 

 

Через карантинні обмеження, змагання вперше були організовані онлайн. Запис можна переглянути на сторінці проєкту «Молодь дебатує». 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: