Головлікаря 4-ї криворізької міськлікарні відсторонили за самовільну виписку 15-ти пацієнтів із Covid-19

РЕЗОНАНС
12.05.20 - 13:49

Головного лікаря 4-ї міськлікарні за самовільну виписку 15-ти пацєінтів із підтвердженим діагнозом коронавірус відсторонили від займаної посади, - повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

З 29-го квітня 21 пацієнт і 6 медпрацівників медустанови перебували на самоізоляції в будівлі 4-ї міськлікарні (контактні особи з хворою жінкою). У них взяли тести та направили на дослідження.

 

6-го травня 5 людей перевели на лікування в інфекційну лікарню, одну людину - в 7-му лікарню. А решту, 15 людей, лікар виписав на амбулаторне лікування, незважаючи на те, що на той момент керівництвом лікарні вже були отримані ПЛР-тести з підтвердженим Covid-19.

 

При цьому, лікарня і медперсонал були забезпечені засобами індивідуального захисту, туди передали 12050 масок, 31 респіратор підвищеного класу захисту, 134 захисних костюми, 4900 пар перчаток, 51 щиток, а також деззасоби і антисептики (зі створенням резерву).

 

«Дії головного лікаря буде розслідувати спеціально створена комісія. Всім виписаним вже запропонували стаціонарне лікування в інфекційній лікарні, одна пацієнтка на даний час туди переведена», - зазначив Костянтин Мурашко.

 

Як ми писали раніше, у Кривому Розі вже 6 смертей пацієнтів з Covid-19, 18 криворіжців одужали.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: