Головне, щоб у майбутньому не було поняття «передова». Олександр Вілкул відвідав військову частину 3011 у День відкритих дверей  

ПОДІЯ
11.10.21 - 18:13

Напередодні дня захисників та захисниць України молодь міста запросили до військової частини 3011 Національної гвардії України на День відкритих дверей. Це спільна ініціатива командування військової частини, голови Громадської ради при виконкомі міської ради Олександра Вілкула та депутата міськради, полковника Олександра Пискуна. 

Нацгвардійці частини 3011 – гордість міста, вони не лише забезпечують охорону громадського порядку, а й гідно виконують бойові завдання. За бойові заслуги, мужність, зразкове виконання поставлених завдань криворізькій частині було присвоєно ім’я Петра Калнишевського. 

 

На стройовому плацу  для учнів загальноосвітніх шкіл та ліцеїстів Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою бійці частини продемонстрували свої навички з базової та індивідуальної підготовки, нові тактики дій, роботу кінологів з навченості службових собак, влаштували показ зразків озброєння та розповіли про бойовий шлях військової частини.

 

«Немає більш мужньої професії, ніж бути кадровим професійним військовослужбовцем. Саме тут служили мої загиблі друзі Олександр Радієвський та Олександр Голяков, саме тут служить мій друг Олександр Пискун. Справжні чоловіки, справжні герої. Сьогодні молодь з усього міста побачила, що означає нести службу, як живуть військові. Можливо, в майбутньому хтось із них вибере це покликання. Найголовніше, щоб коли вони виростуть - не було поняття «передова», - зазначив, спілкуючись з молоддю міста Олександр Вілкул.

 

Допомога військовослужбовцям – справа честі для Кривого Рогу.    Криворіжці першими в Україні влітку 2014 року створили штаб підтримки бійців на передовій. Відправляли на Схід необхідне спорядження, продукти, медикаменти, одяг, засоби захисту. Доводилося практично в екстремальних умовах приймати рішення й рятувати земляків, щоб якомога більше хлопців змогли зберегти життя й повернутися додому. Протягом багатьох років місто надає  шефську допомогу військовій частині 3011. Була капітально відремонтована казарма,  виконано ремонт покрівлі боксів для техніки, оновлено зовнішнє освітлення.

 

«Дізнався багато цікавого про службу у Національній гвардії. Й ще раз переконався, що правильно обрав напрямок навчання. Такі заходи проводити потрібно, аби молоді люди  зростали патріотами та розуміли важливість того, що роблять військовослужбовці для нашої безпеки», - поділився враженнями від побаченого в частині 3011 ліцеїст Кирило Ступніков. 

 

Місто також допомагає 17-ій танковій бригаді, що дислокується в Кривому Розі. Тут виконали ремонт казармових приміщень, замінили комунікації, оновили сантехніку, заасфальтували  територію. Також у військовій частині Т0400 відремонтували санчастину, спортзал та їдальню. 
На базі лікарні №5 створено один з найкращих реабілітаційних центрів. Тут отримали допомогу вже понад 5 тисяч ветеранів та бійців АТО. 

 

Кривий Ріг - одне з перших міст України, де було прийнято Комплексну програму підтримки учасників АТО - ООС та членів їхніх сімей. Ця програма діє і сьогодні. 

 

 

Довідково

У ході реалізації Комплексної програми підтримки учасників АТО та ООС, членів їхніх сімей протягом 2014-2020 років з міського бюджету було виділено понад 219 млн грн. У 2021 році на соціальну підтримку цих категорій населення у міському бюджеті передбачено 46,5 млн грн, в тому числі на виплату матеріальної допомоги, харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, надання медичних послуг тощо. Протягом року виплачується одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій АТО/ООС у 5000 грн.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: