Головою Верховної Ради став керівник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков. Перші рішення нового парламенту

ВАЖЛИВО
29.08.19 - 15:48

Новоспечені депутати Верховної Ради 9-го скликання на своєму першому засіданні призначили головою Верховної Ради керівника партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова. - Радіо Свобода. Кандидатуру президентської партії підтримали 382 депутати.

Народні депутати ухвалили перші рішення - підтримали створення тимчасової президії парламенту в складі Дмитра Разумкова, Руслана Стефанчука (обидва – «Слуга народу»), Юлія Іоффе («Опозиційна платформа – За життя»), Андрія Кожем’якіна («Батьківщина»), Михайла Забродського («Європейська солідарність») та Ярослава Железняка («Голос»).

 

Головуючий у тимчасовій президії парламенту Дмитро Разумков оголосив про створення коаліції.

«Зареєстрована депутатська фракція «Слуга народу» налічує 254 народних депутати, що склало більшість народних депутатів від кількісного складу Верховної Ради, і, відповідно до Конституції України, має права коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України», – сказав Разумков.

 

Представники «Слуги народу» анонсували ліквідацію низки міністерств.

«Не буде Міністерства екології і, на жаль, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій. Міністерство екології буде тепер називатися Міністерством енергетики і екології. Функції МінТОТ будуть передані профільним міністерствам: у кожного міністра буде заступник з питань тимчасово окупованих територій», – сказав народний депутат від «Слуги народу» Руслан Горбенко у коментарі Радіо Свобода.

 

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про імпічмент президента​.

 

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення Андрія Загороднюка міністром оборони України, а також проект постанови про надання згоди на призначення Руслана Рябошапки на посаду Генерального прокурора України.

 

Також Глава держави пропонує Верховній Раді призначити заступника голови Офісу президента Олексія Гончарука прем’єр-міністром.

 

Іншого заступника голови Офісу президента Вадима Пристайка Зеленський висунув на посаду міністра закордонних справ.

 

Очікується, що депутати матимуть сьогодні не лише повноцінний робочий день, а, можливо, й ніч. Народні депутати, зокрема, повинні обрати спікера парламенту та схвалити склад уряду.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: