Гончаренко заради піару знищив у Кривому Розі мурал Бориса Джонсона

ПОДІЯ
18.08.22 - 16:01

Реакція Олександра Вілкула на провокацію Олексія Гончаренка була жорсткою. Начальник Військової адміністрації назвав нардепа «дешевим покидьком», який заради піару використав зображення британського прем’єра та спробував ввести в оману жителів міста, що воює.

Мурал з портретом британського Прем’єр-міністра тиждень тому з’явився на фасаді одного з криворізьких будинків. Авторкою малюнка стала художниця Анастасія Щербак. Вона зобразила Джонсона на фоні українського прапору. А вже наступного дня на футболці пана Джонсона з’явився політично-рекламний напис – «Гончаренко центр». Після того, як власник будівлі замалював назву організації скандального нардепа, представники Гончаренка змусили художницю замалювати весь мурал. Хоча і власник будівлі, і місцеві жителі виступали за те, щоб графіті залишалося на стіні, вже без реклами Гончаренка.

 

Художниця зі сльозами на очах замалювала власний малюнок і розповіла журналістам:

 

«До мене звернулась дівчина – представниця громадської організації «Ви.мова» (структура, що пов’язана з нардепом Гончаренко, – ред.) з такою пропозицією – намалювати мурал Бориса Джонсона з патріотичною символікою. Ми з нею уклали трудовий договір, я намалювала ескіз, його затвердили. Всі нюанси були прописані в договорі – заробітна плата в сумі 15 тисяч гривень. Мурал намалювала за два дні і на завершення нанесла логотип організації «Гончаренко центр»… І оскільки, як виявилося, що дозволу на дану рекламу не було, то її замалювали власник даної будівлі».

 

Відмовившись від арт-об’єкту без реклами,  представники нардепа до цього ще й звинуватили в усьому комунальні служби міста.

 

«Мені зателефонував замовник і сказав, що треба терміново прибрати мурал. Я питала – чи може він лишитись без напису, на що отримала відповідь, що треба його терміново замалювати. Мені було доволі неприємно, що моя робота так швидко демонтувалася. Як автору, як людині мені це було незрозуміло», - поділилася Анастасія.

 

Дії Гончаренка та його представників обурили місцевих мешканців через те, що навіть під час війни нардеп вдається до брудних справ у воюючому Кривому Розі – рідному місті Президента.

 

«Ну навіщо це робити ось так? Гончаренко обливає брудом наше місто. Наші чоловіки воюють, а його дії не прийнятні. Провокації влаштовуються проти нашого Президента. Нехай Гончаренко приїде в наше місто і ми йому розповімо, що і як. Тому що в цей час так не робиться», - сказала Тетяна, місцева мешканка.

 

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул був більш жорстким, коментуючи провокацію довкола муралу. На своїй сторінці в Фейсбук він написав:

 

«Про ублюдків.

 

Є такий дешевий покидьок - Льошик Гончаренко. Отримав гроші (не будемо поки говорити від кого) на відкриття двадцяти «Гончаренко Центрів» в Україні, як інструменту його гнилого піару.

 

У Кривому Розі найняв місцеву талановиту художницю Анастасію, заключив офіційний договір на 15 тис. грн щоби намалювати мурал із зображенням Бориса Джонсона. Але одне «але» - на футболці Джонсона була дорисована реклама «Гончаренко Центра». До речі, стіну йому надала одна нормальна людина - захисник України, бо не знав кому.

 

Коли мурал було намальовано, виявилося, що дозволу на політичну рекламу Льошик не мав, тому власник особисто замалював рекламу Центру білою фарбою в колір футболки Джонсона.

 

Почалася істерика. Без реклами Джонсон губошльопу був не потрібен.

 

Льошик, посилаючись на договір, змусив саму художницю замалювати свій же витвір (є багато фото, що вона зробила це особисто й при цьому плакала).

 

Після цього почався треш. Ця тварюка почала істерити в медіа, що я нібито ледь не особисто «замалював кращого друга України».

 

Без коментарів.

 

P.S. До речі, про цю історію я взнав лише після того, як мурал було замальовано. Ніякі комунальні служби в цьому задіяні не були. А дозволи на політичну рекламу, якщо хочеш її дорисувати на муралі, треба все ж таки отримувати згідно із законодавством України, якщо ми хочемо жити в європейській країні.

 

Кривий Ріг воює. І я максимально сконцентрований на військових справах, а не на муралах, Льошиках і піарі.

 

До речі, півтора місяця тому почалися публічні громадські обговорення щодо перейменування 194 топонімів міста Кривого Рогу, пов’язаних з оркостаном. Декілька вулиць будуть в першій декаді вересня перейменовані на честь тих, хто нам зараз допомагає. У тому числі – Бориса Джонсона та Джо Байдена».

 


«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: