Горить-палає. "АрселорМіттал Кривий Ріг" знову спалює коксовий газ?

ЕКОЛОГІЯ
03.10.19 - 10:18

Над "Арселором", як і влітку, знову яскраво горить полум'я. Очевидно, підприємство, попри свої обіцянки, вкотре спалює залишки коксового газу 

Нагадаємо, наприкінці травня криворіжці помітили яскраве горіння факела на "свічці" коксохіма. На підприємстві пояснили, що спалюють надлишковий косовий газ. 

 

На запити містян, «АрселорМіттал Кривий Ріг» тоді заявив, що здійснював плановий ремонт газопроводу змішаного газу. 

"У зв'язку з цим ремонтом, підприємство раніше спалювало незатребуваний очищений коксовий газ, і мешканці міста могли спостерігати горіння на газоскидному пристрої коксохімічного виробництва («свічці»), - прокоментували тоді на комбінаті. - Обсяг спалюваного очищеного палива коксового газу був в півтора рази нижче допустимої межі. Після успішного ремонту газопроводу, цех прокатного департаменту і блюмінг «АрселорМіттал Кривий Ріг» взяли весь обсяг коксового газу на виробництво. Відповідно, великого «факела на свічці» коксохімвиробництва зараз немає".

 

Як ми писали, горіння "коксового факела" на Арселорі зафіксували навіть на космічних знімках апаратів серії Sentinel-2. Їх розмістив у мережі еколог Євген Василенко.

 

Влітку адміністрація підприємства запевнила криворіжців, що горіння факела вони більше не побачать. 

 

Сподіваємось, на АМКР прокоментують, що вони спалюють цього разу?

 

Нагадаємо, за результатами численних фахових досліджень стану повітря у Кривому Розі, Арселор є одним із найпотужніших забруднювачів екології Кривого Рогу.

 

Фахівцями було доведено, що найбільший вплив на рівень захворюваності населення мають викиди від промислових майданчиків металургійного і коксохімічного виробництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

Як ми писали, 14 червня над підприємством криворіжці помітили яскраві руді хвости - інтенсивні викиди помаранчевого кольору.

 

Стурбовані мешканці міста та міська влада  б'ють на сполох. Криворіжці зареєстрували петицію на ім'я президента Володимира Зеленського, в якій закликають Главу держави звернути уваги на екологічний стан Кривого Рогу та його негативний вплив на здоров'я і життя місцевих жителів. 

 

Влада Кривого Рогу,  разом з громадськими організаціями, прийняла рішення відстоювати екологічні права містян у суді.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: