Готовність - 50%. Капремонт магістралі 173-й – Піонер завершать до кінця року

БЛАГОУСТРІЙ
24.09.21 - 14:30

24 вересня на виїзній робочій нараді дорожники доповіли голові громадської ради міста Олександру Вілкулу, що на сьогодні ремонтні роботи виконані на 50%, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики міськвиконкому.
 

Капітальний ремонт автошляху по вулиці Е.Фукса, що у Покровському районі - це етап великого проєкту з комплексної реконструкції однієї з центральних магістралей міста. По завершенні робіт якісними дорогами будуть з'єднані мікрорайони від Даманського до вул. Володимира Великого.

 

Наразі на автодорозі по вулиці Е.Фукса вже провели демонтажні роботи, встановили бортові камені, завершують облаштування дощових каналізацій та реконструкцію систем водо- та газопостачання, що знаходяться в зоні ремонту, встановили нові залізобетонні опори для тролей електротранспорту.

«Капітальний ремонт вулиці Едуарда Фукса – дуже важливий етап продовження тієї магістралі, яка будується від Собору і тепер вже дійшла до Піонера. Це дуже великий і складний проєкт. Замінюються всі комунікації під землею – тут 5 ниток каналізації, кілька ниток газу. Укладаються три нових шари асфальту, плюс тротуари, плюс заміна освітлення з установкою нових лед-світильників, які краще освітлюють і при цьому є економічними. 

У нас попереду - досить серйозні плани. Наступного року за таким же зразком ми приступимо до капітального ремонту інших важливих магістралей нашого міста. Це Дніпровське шосе, проспекти Гагаріна, Металургів, Миру. Це важливі магістралі в центрі міста, там ми залучаємо німецьких урбаністів. Це - проєкти не тільки з реконструкції доріг, одразу враховується і вся інфраструктура, яка буде біля них – організація зупинок, переходів, велосипедних доріжок», - наголосив Олександр Вілкул.

На магістралі по вулиці Е.Фукса будуть облаштовані сучасні парковки, відремонтовані тротуари, спуски, перехрестя, встановлені нові дорожні знаки, укладена тактильна плитка для людей з обмеженими можливостями, висаджені декоративні дерева.  Від 173 кварталу до «Піонера» змонтують нове світлодіодне освітлення.  Задля безпеки пішоходів, а також для попередження ДТП передбачено будівництво дорожнього огородження. Ще один важливий момент: раніше на ділянці від «Піонера» до Автотехнікуму не було ливневої каналізації. Зараз проблема буде усунена. 

Автомагістраллю по вулиці Е. Фукса рухається велика кількість громадського транспорту, тому для його комфортного руху буде влаштована окрема смуга шириною 3,75 м. Для зручності велосипедистів також передбачена окрема велосмуга шириною 1,50 м. Між велосипедною та смугою для пасажирського транспорту передбачена буферна зона безпеки шириною 0,50 м, яка буде виділена дорожньою розміткою. 

Олександр Вілкул підкреслив, що містяни очікують від підрядних організацій якісного виконання всіх робіт у встановлені терміни: 
«Відставання підрядників від графіка - три тижні. Проблеми пов'язані з графіками постачання матеріалів. Тому до закінчення будівництва ми будемо проводити щотижневі оперативні наради – цьогоріч проєкт повинен бути завершений».

За останні роки у Кривому Розі відремонтували ключові автомагістралі міста: це дорога по вулиці С.Колачевського, в районі Рокуватої й 17-го кварталу, проспект 200-річчя Кривого Рогу, шлях у бік житломасиву Південного ГЗК, прокладена нова дорога у Покровському районі на мікрорайоні Зарічний, зведена абсолютно нова дорога, що з’єднала два великих спальних мікрорайони – Сонячний та Ювілейний.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: