Гранітне облицювання й сходи, електропідйомники, відеокамери: яким стане перехід на вул. Лермонтова

БЛАГОУСТРІЙ
03.03.20 - 12:39

У переході на вулиці Лермонтова, навпроти Центрально-Міського ринку, триває капітальний ремонт. На місці будівельних робіт у підземці побували наші журналісти.

Перехід був збудований більше 40 років тому і вже давно потребував капітального ремонту.

 

У межах програми з децентралізації, район прийняв на свій баланс два підземних переходи (на площі Визволення і біля Центрально-Міського ринку), а також усі місцеві фонтани, зупинкові павільйони і пам'ятники культури.

 

"Для ремонту цього переходу розробили якісний проєкт, який передбачає електропідйомники для людей з інвалідністю та літніх людей, гранітні сходи, керамогранітне облицювання стін, відеоспостереження для безпеки громадян. В цілому, архітектурне рішення, в якому буде виконаний ремонт, прикрасить вулицю Лермонтова і забезпечить людям комфорт. Підкреслю, що всі входи у підземку будуть закриті від атмосферних опадів. На виконання робіт виділені 10 мільйонів гривень, але зараз проєкт перебуває на коригуванні, можливо, буде невелике здорожчання. Це пов'язано з системою відведення ливневих вод. Справа в тому, що експлутатація оновленого переходу передбачає мийку, а системи водовідведення тут раніше не було", - прокоментував перебіг ремонту голова Центрально-Міського району Сергій Нєженцев.

 

Закінчити роботи планують до Дня міста. Питання, чи будуть у відреставрованому переході й надалі розміщуватись торговельні ятки, поки ще остаточно не вирішене.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: