Громадські активісти Кривого Рогу та поліцейські "накрили" на пр. Миру букмекерську контору без дозвільних документів

ПРИГОДА
06.03.19 - 11:18

Громадські активісти, небайдужі мешканці Кривого Рогу, провели рейд боротьби з незаконною діяльністю грального бізнесу.

За ініціативи та участі активіста Тараса Стретовича, спільно з поліцейськими Металургійного відділу поліції, по проспекту Миру, 28 виявили букмекерську контору Парі-Матч, яка працює без жодних дозвільних документів. 

 

"Мало того, що букмекерська контора, діяльність якої заборонена в Україні, працює під виглядом Національної лотереї, так ще й дія її ліцензії, виданої Міністерством фінансів України, завершилась 30.03.2014 року, - повідомляє Тарас Стретович. - Та найцікавішим було те, що навіть посвідчення, яке дає змогу займатись розповсюдженням лотереї, теж було простроченим (його чинність завершилася 17 лютого 2019 року). Дівчина-операторка намагалась довести співробітникам поліції, що то є цілком нормально, і отримати посвідчення - "5 минут дела", тому вони й працюють у такому режимі. Співробітники Металургійного відділу поліції оперативно та професійно зреагували на мою заяву, сподіваюсь тепер на таку ж професійну роботу слідчого, який збере всі матеріали справи та направить їх до суду".

 

Прострочені документи правоохоронці вилучили. Далі за цим фактом має бути внесення до ЄРДР, а документи - долучені до матеріалів кримінальної справи. 
 

"Ми провели такий рейд у межах Всеукраїнської акції громадських активістів у боротьбі з незаконною діяльністю грального бізнесу, - коментує нашим журналістам Тарас. - Питання важливе для нашої країни, оскільки гральний бізнес активно поширюється й функціонує під виглядом численних "лотерей". Працюють незаконні казино, і через це державний бюджет недоотримує шалені кошти. Ми переконані, що таких нелегалів треба вивести з тіні, тому готуємо свої пропозиції до законопроекту Верховної Ради, щоб ці букмекерські контори були легалізовані, а частина від отриманих податків надходила на розвиток спортивної галузі нашої країни" (Тарас - відомий у місті спортсмен - ред.).  

 

На перевірці однієї контори активісти зупинятись не збираються. Рейди вони продовжать за іншими адресами діяльності нелегальних "лотерей".

 

Фото Тараса Стретовича.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: