«Громадський бюджет». У криворізьких бібліотеках з’явилися 22 екрани смарт-ТВ

ЦІКАВО
31.12.19 - 12:55

Погратися з книжковим персонажем чи поспілкуватися в онлайні з письменником. Це не фантазії бібліофілів, а ще один винахід сторіччя. Смарт-ТВ допоміг криворізьким книгозбірням осучаснитися.

Група активних дитячих бібліотекарів попрацювала над тим, щоб долучити маленьких читачів до товариства в палітурках. Вигравши в конкурсі «Громадський бюджет», книгозбірні міста одержали 22 екрани смарт-ТВ. П'ятнадцятій бібліотеці - бонус у два таких ґаджети.

 

Данило, учень 14-ї школи, читач бібліотеки №15 з шести років. Тож приємні ґаджет-зміни зауважив одразу.

 

«Раніше були просто книжки, але коли ти вже їх можеш послухати, побачити - цей смарт-ТВ відкриває новий світ. І ми можемо подивитися фільм за цією книжкою», - каже Данило Дятел.

 

Трансформується світ - крокують у ногу з часом і книгозбірін. А головне - маленький читач стає частим гостем. Саме цього й прагнула команда креативників, яка працювала над проєктом. Комплект смарт-ТВ містить і головне надбання книгозбірень - електронні книжки. Вже близько трьох місяців за допомогою смарт-ТВ стоси книжок - у гігабайтах.

 

«Хотілося донести до дітей в повному обсязі те, що ми хочемо їм запропонувати. І ми вирішили написати проєкт «Смарт-ТВ» в дитячі бібліотеки. Це дуже нам допомогло. Проєкт впроваджено приблизно два місяці. Бібліотекарям це полегшило роботу», - ділиться провідний співробітник Центральної бібліотечної системи дитячих бібліотек, співавтор проєкту «Смарт-тв» Катерина Половинник.

 

Відтепер близько чотирьох тисяч читачів бібліотеки-філіалу №15 поєднуватимуть корисне з приємним - книжковий світ в режимі онлайн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: