Хто і за яких обставин убив 21-річного гвардійця криворізької частини, з'ясовує ДБР

КОМЕНТАР
01.11.21 - 16:24

Державне бюро розслідувань з'ясовує причини загибелі солдата-строковика Криворізької військової частини Нацгвардії 3011. Справу відкрили за ч. 2 ст 121 ККУ "Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого".

Як ми повідомляли, учора ввечері, близько 19.00, у військовій частині 3011 біля казарми виявили військовослужбовця у непритомному стані. У гвардійця була проломлена голова. На місце викликали швидку медичну допомогу та екстрено доправили бійця до 2-ї міської лікарні. Нині він помер у реанімації тисячки. Хлопцеві був 21 рік...

 

Про смерть гвардійця нам повідомила Олена Сиротюк, завідувачка приймальним відділенням 2-ї міськлікарні: "До нас доправили бійця вчора, о 18.39, з закритою черепно-мозковою травмою та переломом основи черепа. Перебував у реанімації в комі, на апараті ШВЛ. Сьогодні після 9-ї ранку молодий чоловік помер".

 

Зараз ДБР та прокуратура проводять у частині слідчі дії. 

 

"Працівники Теруправління ДБР у місті Полтава здійснюють досудове розслідування за фактом смерті солдата строкової служби військової частини. Відомо, що солдата у непритомному стані з черепно-мозковою травмою виявили біля казарми 31 жовтня. Його госпіталізували до лікарні, де 1 листопада він помер. Слідчі ДБР виїхали для з'ясування всіх обставин трагедії та проведення слідчих дій. Досудове розслідування розпочали за ч. 2 ст 121 ККУ "Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого". За цією статтею карають позбавленням волі терміном до 10 років. Процесуальне керівництво здійснює Криворізька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону, а оперативний супровід - ДБР", - роз'яснив нам Олександр Білка, прессекретар ДБР у Полтаві.

 

Слідство також розглядає версію про "самогубство". Поки нікого не затримали.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: