Хто "мінує" Україну? Аноніми повідомили про вибухівку на 600 об'єктах по всій країні

РЕЗОНАНС
13.01.22 - 15:11

Як пишуть ЗМІ, анонімні повідомлення про мінування цими днями накрили всю Україну. Вже третю добу в різних регіонах правоохоронці отримують інформацію про нібито замінування торговельних центрів та навчальних закладів.

Як ми повідомляли, сьогодні зранку аноніми "мінували" 13 криворізьких шкіл та 5 відомих торговельних закладів. Людей евакуювали, торгові центри тимчасово припиняли свою роботу, учні шкіл Металургійного та Центрально-Міського районів залишились удома, на дистанційному навчанні. Приміщення перевіряли кінологи.

Повідомлення були хибними - вибухових речовин фахівці не знайшли.

 

В Одесі, Дніпрі, Черкасах, Херсоні, Житомирі, Кропивницькому, Полтаві, Вінниці, Миколаєві та на Луганщині поліція перевіряла повідомлення про замінування торгових центрів. В усіх локаціях проводили евакуацію відвідувачів та працівників ТРЦ.

 

Учора правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування шкіл у Черкасах, станцій метро у Києві та в аеропорту "Київ". 12 січня анонім також «мінував» усі ТЦ в Одесі. Правоохоронці перевіряли всі локації з 11 ранку до 6 вечора, але жодних вибухових пристроїв не знайшли. Крім того, в Одесі кінологи та вибухотехніки 12 січня шукали вибухівку під новорічною ялинкою на Дерибасівській, але так само нічого не виявили.

 

У Львові через анонімне повідомлення про замінування усіх шкіл міста правоохоронці евакуювали майже 34 тисячі людей зі 130 навчальних закладів.

О 8:50 ранку на електронні адреси 16 навчальних закладів міста Бердянськ надійшло таке ж повідомлення. Учнів та персонал навчальних закладів вивели з будівель.

 

У Хмельницькому близько 9:18 на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про замінування школи № 6. Спеціалісти-вибухотехніки та кінологи провели ретельне обстеження приміщення школи та прилеглої території.

 

Як повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, до Національної поліції надійшли 9 неправдивих повідомлень про мінування 600 об'єктів у різних містах України.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: