Хто захищатиме інтереси потерпілої сторони у справі спаленої Аміни? Суд відсторонив від процесу адвоката Дмитра Чернеша

РЕЗОНАНС
11.07.19 - 10:23

Учора у Дзержинському районному суді відбулося чергове судове засідання у справі Аміни Менго. У розчленуванні і спаленні тіла 6-річної дівчинки підозрюють прийомних батьків, подружжя К.

Засідання веде суддя Наталія Вікторович.

 

На вчорашньому засіданні планували опитати свідків, проте було порушено питання про відсторонення від процесу адвоката потерпілої сторони Дмитра Чернеша.

 

Прокурор каже, в Єдиному реєстрі адвокатів України є дані про припинення його професійної діяльності від 13 червня цього року.

 

«Він, за нормами нормативно-процесуального кодекса України, не має права представляти інтереси будь-кого у кримінальному процесі. Тому було таке клопотання – усунути від участі у справі адвоката Чернеша як представника потерпілої сторони. Тому клопотання було задовоно», – зазначив прокурор Криворізької місцевої прокуратури № 3 Олексій Пустоваров.

 

«Суд ухвалив – клопотання Чернеша про забезпечення його участі в якості представника потерпілої Менго залишити без задоволення. Клопотання прокурора про відсторонення Чернеша в якості представника Менго – задовольнити», – сказала суддя Дзержинського районного суду Наталія Вікторович.

 

Дмитро Чернеш не погодився з рішенням суду. Назвав його несправедливим. Проте каже, виконувати його треба.

 

Нагадаємо, протягом розгляду справи підозрювані громадяни К. залишаються на волі. Їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за частиною 3 статті 297 (Наруга над тілом загиблого) Кримінального кодексу України та статтями 383, 384 КК (Завідомо неправдиві показання).

 

Хто представлятиме інтереси потерпілої сторони у справі Аміни Менго – стане відомо вже 10 вересня, на наступному судовому засіданні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: