Хибне повідомлення. У Кривому Розі "мінували" 7 дитсадків та шкіл

ПОДІЯ
04.01.22 - 16:49

Сьогодні в нашому місті знову розважалися псевдомінери. Цього разу вони "мінували" дитячі садочки та школи - навчальні заклади №№ 39, 56, 73, 117, 133, 191 та 208. 

У заклади, названі "жартівником", прибули поліцейські та вибухотехніки з кінологами. Вони обстежили всі садочки та школи під такими номерами. Вибухівки ніде не знайшли.

 

"4 січня до поліції надійшло повідомлення про мінування навчальних закладів у Кривому Розі. Під час огляду будівель, правоохоронці разом з вибухотехніками та кінологами жодних підозрілих вибухових предметів не виявили. Працівники поліції вживають заходів для встановлення осіб, причетних до вказаного злочину", - прокоментувала нам Ангеліна Крадожон, інспекторка з комунікацій Криворізького районного управління поліції.

 

Нагадаємо, у березні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей. 

Покарання збільшили з 4 до 8 років ув'язнення вже за перше неправдиве повідомлення про мінування, навіть якщо воно не мало тяжких наслідків, але стосувалося критично важливих об’єктів інфраструктури, об’єктів чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, закладів охорони здоров’я.

 

Найчастіше повідомлення про мінування надходять електронною поштою. В усіх випадках користувачі електронних скриньок, з яких здійснювалася розсилка таких повідомлень, використовують наявні у вільному доступі онлайн-засоби анонімізації. Також повідомлення про «мінування» надходять у телефонному режимі. Зазвичай мотивом такого правопорушення є розваги, хуліганський умисел або ж через якусь образу чи помсту, - кажуть у поліції.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: