І вашим, і нашим. Криворіжець повоював спочатку за "ДНР", потім - за Україну

ВІЙСЬКОВІ
28.05.20 - 13:53

Мешканець Кривого Рогу встиг повоювати спочатку на боці фейкової «ДНР», а потім підписав контракт із ЗСУ. Він воював у зоні АТО за обидві сторони по черзі. 21 травня Орджонікідзевський райсуд міста Маріуполя засудив криворіжця до 6,5 року тюрми.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Як з'ясувалося у ході слідства, чоловік за власним бажанням спочатку став членом незаконного збройного формування у «ДНР» і воював там з 28 липня 2014 року по 30 квітня 2015 року.

У липні 2014 він приїхав на збірний пункт «ополченців» Донецька, і його зарахували до складу на той момент так званого «ополчення ДНР». Після тренувальної бази чоловіка зарахували навідником-оператором ПТУР, а згодом видали посвідчення оператора протитанкового ракетного комплексу.

 

Служив  на блокпосту поблизу населеного пункту Савур-Могила, потім був передислокований у Красний Луч Луганської області, де він брав участь у бою в районі міста Міусинськ.

 

У бойових діях проти Збройних сил України був поранений у ліву ногу і шпиталізований у донецьку лікарню. У складі 7-ї окремої мотострілкової бригади «першого армійського корпусу міноборони ДНР» був на посаді командира гармати. З грудня 2014 року по березень 2015 року криворіжець обстрілював позиції українських бійців поблизу Дебальцевого.

 

30 квітня 2015 року за власним бажанням звільнився з лав НВФ «ДНР», але вирішив не повертатися до Кривого Рогу, а поїхав в Росію, де й прожив рік.

 

Але 2016 року через пункт пропуску в Харківській області він в'їхав в Україну і повернувся до Кривого Рогу. Вдома з'ясувалося, що його пасинок служить у 74-му окремому розвідувальному батальйоні ЗСУ. Екс-бойовик вирішив увійти до складу цього батальйону.

 

Його прийняли на військову службу за контрактом у ЗСУ і відправили в зону АТО. Тут він брав участь в бойових діях в районі сіл Нікольське й Широкине. Так провоював до викриття й затримання.

У травні 2017 року чоловіка зупинив патруль на залізничному вокзалі Маріуполя, звідки він хотів податися на лікування. При перевірці документів виникла підозра, що він воював на боці «ДНР».

 

У СБУ встановили минуле бойовика і затримали. На суді обвинувачений свою провину визнав повністю і отримав вирок - 6 років 6 місяців позбавлення волі. 

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: