І жоден вірус не розлучить нас! З 8 квітня молодятам можна подавати заяви, але за новими правилами

ВАЖЛИВО
10.04.20 - 13:45

З 8 квітня ДРАЦСам знову дозволили приймати від молодят заяви на реєстрацію шлюбів, але ті мають попередньо зателефонувати до відділу.

Як ми писали, з середини березня Міністерство юстиції обмежило прийом громадян у відділах ДРАЦС, щоб не допустити поширення коронавірусу. Приймали лише з питань реєстрації народження, смерті та видачі архівних документів, необхідних для підтвердження при підзахороненні, а також державної реєстрації шлюбу, але тільки заяв, поданих до 13.03.2020.

 

«Так, на період карантинних заходів, відділом ДРАЦС проводиться державна реєстрація народження та смерті, - пояснила нашим журналістам Лідія Таран, спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану Покровського району. - Також ми реєструємо шлюби за тими заявами молодят, які були подані до 13 березня. Урочиста чи скромна буде реєстрація - залежить від вибору самих громадян. Якщо обирають урочисту, то проводимо її у великій залі. Присутніми можуть бути тільки до 10 гостей. Усі вони мають бути в рукавичках та масках. Є у нас заяви, які через карантин люди попереносили на літній період, тепер чекають закінчення обмежень".

 

За словами працівниці ДРАЦС, заяву закохані можуть подати не виходячи з дому, через веб-портал.

Якщо ж у когось це не виходить, то з 8 квітня можна завітати до відділу, але попередньо обов'язково слід зателефонувати і записатись на певний день та час.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: