Ігри нескорених перенесли на 2022-й рік, але тренування збірної тривають

ВІЙСЬКОВІ
11.02.21 - 11:24

9 лютого збірна України з «Ігор Нескорених» провела своє перше у цьому році відкрите тренування - триває підготовка до Ігор Нескорених у Гаазі. Серед українських інвіктусів - ветеран 40-го батальйону "Кривбас" Василь Стуженко, який втратив на Донбасі руку і ногу.

Як ми писали, наш земляк, ветеран АТО Василь Стуженко увійшов до Національної збірної України із 20 бійців після жорсткого відбору. Він єдиний увійшов до збірної України від Дніпропетровської області. Увесь цей час Стуженко активно тренується - на міжнародних іграх у Ґаазі він братиме участь у змаганнях з плавання та стрільби з лука.

 

На жаль, через пандемію Ігри Нескорених не змогли провести ні в 2020-му, ні в 2021-му роках. Фонд Ігор Нескорених і Організаційний комітет Ігор Нескорених в Гаазі оголосили про перенесення змагань на 2022-й рік.

 

Проте програма підготовки українських ветеранів незмінна – системна тренувальна робота запланована аж до старту Ігор. До13 лютого тривають чергові зимові навчально-тренувальні збори, - повідомляють на сторінці "Нескорених".

 

Єдина жінка-учасниця збірної - Юлія Паєвська, ветеранка АТО/ООС, волонтерка, парамедик, командир підрозділу "Янголи Тайри".

,

Членів команди привітала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт та інші високопосадовці.

"На рівні міжвідомчої координації Мінветеранів обговорює питання створення доступної спортивної інфраструктури для ветеранів, які отримали контузії, інші ураження, поранення", - заявила Лапутіна. - Ігри Нескорених продемонстрували свою ефективність. Вони надихнули на масштабування ветеранського спортивного руху на всю Україну та запровадження адаптивних видів спорту. Це дозволить кардинально розширити кількість учасників, формуватиме сучасну ветеранську культуру та традиції в усіх куточках України».

 

Спортивна форма учасників збірної, на думку їх головного тренера Сергія Конюшка, досить висока.

«Наша збірна - це флагман ветеранського спортивного руху, - зазначив Конюшок, - спорт дає мотивацію рухатись далі, особливо коли ти повертаєшся з війни. Впевнений, що ми зробимо все належне, аби на державному рівні розвивати ветеранський спорт. А наша збірна буде йти попереду».

 

Усі члени збірної України отримали пам’ятні медальйони, спеціально розроблені Королівським ювелірними домом Великобританії для Нескорених з усіх націй, які беруть учать у міжнародних Іграх.

 

Фото зі сторінки Ігор Нескорених.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: