Інавгурацію президента - 19 травня. Депутати Криворізької міськради провели пленарне засідання

ОФІЦІЙНО
16.05.19 - 9:45

Сьогодні депутати Криворізької міської ради провели пленарне засідання. Обговорили необхідність звернення до Верховної Ради.

У сесійній залі зібралися 43 депутати.

Напередодні, 14 травня, керівники депутатських фракцій Криворізької міськради звернулися до Верховної Ради з вимогою провести інавгурацію Президента України 19 травня.

 

Звернення підписали керівники 4 фракцій і груп, утворених у Криворізькій міській раді VII скликання: «Опозиційний блок», «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП», «Всеукраїнське об’єдання «Батьківщина» та «Об’єднання «Самопоміч».

 

«Вважаємо, що країна потребує швидких соціально-економічних змін, рішучих кроків у кадровій політиці, радикальних реформ, на які очікують мільйони українців. Новообраний Президент України заявив про своє бажання й готовність до виконання повноважень.

 

Упевнені, що процес передачі влади повинен відбуватися на засадах європейської демократії.

 

Наголошуємо, що головним джерелом влади в нашій країні є український народ, який зробив свій демократичний вибір з глибоким переконанням та вірою в невідкладні кардинальні зміни, що покращать життя українців»», - йдеться у зверненні.

 

У залі сьогодні були присутні 43 депутата. Звернення підтримане одностайно. Ще до початку пленарного засідання парламенту документ направлений до Верховної Ради. Депутати міськради сподіваються, що їхня думка буде врахована.

 

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія 30 квітня 2019 року оголосила, що за підсумками повторного голосування 21 квітня 2019 з чергових виборів Президента України обраним є кандидат в Президенти України Зеленський Володимир Олександрович, який отримав більше 73% голосів виборців в Україні та майже 90%  – у Кривому Розі й у Дніпропетровській області.

Результати виборів 3 травня 2019 року оприлюднено в офіційних виданнях «Голос України» та «Урядовий кур'єр».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: