Інфляція, пальне та комуналка. Нова пошта з 20 березня підвищує тарифи

БІЗНЕС
11.03.21 - 11:37

З 20 березня починають діяти підвищені тарифи Нової пошти на послуги доставки та пакування відправлень. Це пов'язано з інфляцією та зростанням цін на пальне й комунальні послуги, - повідомили у пресслужбі компанії.

"Розуміючи всю складність економічної ситуації, пов’язаної з пандемією та карантинними обмеженнями, Нова пошта тривалий час свідомо не підвищувала тарифи. Ми працювали на межі можливостей і допомагали країні боротися з ковідом, купуючи медичне обладнання та засоби захисту для лікарень. Але ми вимушені зробити незначне підвищення тарифів у зв’язку зі зростанням цін на пальне, комунальні послуги, інфляцією тощо", - йдеться в офіційному повідомленні оператора. 

 

Нова пошта вводить наступні оновлення:

 

- відміняється додаткова плата за ручну обробку при відправці посилок розміром від 70 см по одній зі сторін відправлення, за умови пакування згідно з правилами пакування Нової пошти. Тепер такі посилки будуть доставлятися за базовим тарифом, головне, щоб вони були упаковані в коробку, гофрокартон або на пласку основу.

- тариф на базові послуги доставки підвищується на 5 грн.

- тариф на упаковку підвищується на 1-6 грн.

 

Змінені тарифи доступні тут. Як формується тариф на доставку Нової пошти, можна переглянути у відеоролику:

 

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 10 лютого заявив про зростання цін на соціальні товари, харчові продукти та бензин. З його слів, уряд щодня аналізує дані про ціни на соцтовари та продукти, які зростають найбільше. Шмигаль каже, що зростання цін відбувається й через об’єктивні чинники, але також уряд фіксує «спроби монопольних змов та маніпуляцій».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: