Іноземний гість. Звідки завітав до Кривого Рогу загадковий птах із кільцем на лапі?

ЦІКАВО
18.06.20 - 17:14

До Кривого Рогу завітав незвичайний гість. Після негоди працівники загальноосвітньої школи № 27 на території закладу знайшли голуба з кільцем на лапі. Птах був утомленим і слабким. Вони одразу надали йому першу допомогу й привели до тями. 

"Лежить голуб, підійшла. Взяла його до рук, він був мокрий, слабкий, на бік завалювався. Занесла його у школу, закутала під куртку", - розповіла нашим журналістам технічна працівниця школи № 27 Олена Хрустальова.

 

Оглянувши голуба, працівники закладу помітили на одній із лапок кільце з позначками. Після цього вони вирішили обдзвонити різні інстанції, щоб віддати птаха у надійні руки.

 

«Ми надали інформацію у соціальні мережі, оскільки вони мають свою силу, з нами зв'язалися навіть із Німеччини фахівці. Вони нам сказали, що це незвичайний голуб, він напевне бере участь у якихось змаганнях і навіть це можуть бути міжнародні змагання», - зазначила директорка навчального закладу Ірма Куріченко.

 

Фахівці стверджують, що для голубів подолати велику відстань - звичайна справа. Та через складні синоптичні умови або магнітні бурі компас, який вказує птахам напрямки, збивається, тож вони цілком можуть заблукати.

 

«Думаю, що цей голуб сизий завітав до нас із Франції, завдяки тому, що зараз циклон якийсь прилетів. А він же над Атлантикою зароджувався, через Францію, плюс ще може наклались магнітні бурі, трошки заблукав і прилетів до нас», - припускає кандидат біологічних наук, завідуючий кафедрою зоології та методики навчання біології КДПУ Володимир Стригунов.

 

Наразі іноземний гість одужав і полетів далі, напевно, на змагання. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»