Інвестфорум в Маріуполі: мер Юрій Вілкул підписав Меморандуми про співпрацю з ЄБРР та Метінвестом

ЕКСКЛЮЗИВНО
29.10.19 - 14:41

Сьогодні у Маріуполі відкрився перший інвестиційний форум RE:think. Invest in Ukrainе, на який Президент України Володимир Зеленський запросив іноземних інвесторів, звернувши увагу на символічність вибору міста для проведення такого значущого заходу.

На форумі в Маріуполі перебуває й міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.

 

Як повідомляють з місця події наші журналісти, у межах форуму за участі президента, відбулось підписання Юрієм Вілкулом Меморандуму з Європейським банком реконструкції та розвитку про реалізацію програми «Зелені міста» та інфраструктурних проєктів.

 

Мета цього Меморандуму – розвиток співпраці для підтримки проєктів у межах програми ЄБРР «Зелені міста», що передбачає комплексний підхід до вирішення проблем довкілля у плануванні розвитку міста та інфраструктурних інвестиціях.

 

«Ми прагнемо розвивати Кривий Ріг, системно впроваджуючи кращі європейські практики, успішно співпрацюючи з нашими партнерами в Європі. Ми вже працюємо і з ЄБРР, і з GIZ, і з іншими організаціями. У нас є спільні програми з розвитку транспорту, тепломодернізації. Ми націлені на системний, комплексний підхід і довгострокову співпрацю. Упевнений, наші європейські партнери на прикладі Кривого Рогу зможуть переконатися у високому рівні організації та взаємодії при розробці і впровадженні в життя проєктів будь-якого рівня складності», - зазначив мер Юрій Вілкул.

 

Першим кроком для втілення програми є розробка Плану дій «Зелене місто» для Кривого Рогу. Банк має намір знаходити ґрантове фінансування для покриття вартості послуг експертів та консультантів, які допомагатимуть Кривому Рогу в процесі розробки Плану дій.

 

Також на форумі мером був підписаний Меморандум з компанією Метінвест. Мова йде про участь у міській програмі охорони та оздоровлення навколишнього середовища, модернізацію виробництва, залучення міжнародних експертів та мешканців до впровадження проектів зеленого сталого розвитку.

 

Такий документ металургійний холдинг збирається підписати з меріями трьох міст – Кривого Рогу, Запоріжжя та Маріуполя.

 

«Ми вже 10 років практикуємо соціальне партнерство з «Метінвест» з різних напрямків роботи у нашому місті. Це освіта, спорт, інфраструктура міста, - зазначив у своєму виступі Юрій Вілкул. -  Щороку з’являються нові соціально спрямовані проєкти. Вони всі - відкриті, і я вважаю, що до них будуть залучені міжнародні експерти й громадськість - для того, щоб вирішувати необхідні питання, котрі нині стоять перед громадою міста. Ми дуже вдячні «Метінвесту» за плідну 10-ти річну працю за всіма напрямками. І в нашому місті, дійсно, відчутна присутність компанії у соціальній сфері. Тому ми з задоволенням сьогодні підтримуємо цю ініціативу і підписуємо меморандум з «Метінвестом».

 

Генеральний директор ТОВ «Метінвестхолдинг» Юрій Риженков відзначив, що металургійна промисловість в Україні нині перебуває під великим пресингом. Багато розмов точиться довкола «зеленої стратегії», але, на думку Риженкова, тему екології намагаються використати для політичних баталій, дезінформації, маніпуляцій та фейкових новин. І це стоїть на заваді розвитку індустрії та залученню інвесторів до країни.

«Там, де держава і суспільство стають виключно на бік контролю й критики, індустрія вмирає. Ми ж прагнемо рівноправного, повноцінного партнерства з громадою і державними інституціями», - підкреслив Юрій Риженков.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: