Інвестиційна конкурентоздатність Кривого Рогу. У виконкомі говорили про залучення інвестицій

БІЗНЕС
24.01.19 - 16:49

Сьогодні у міськвиконкомі відбувся круглий стіл на тему «Інвестиційна конкурентоздатність міста Кривого Рогу». Обговорювали інструменти залучення інвестицій у місто, державну політику інвестиційної підтримки і створення необхідних умов для цього. 

      
Розвиток шляхом залучення інвестицій для великого промислового Кривого Рогу є одним із актуальних питань.

"Кривий Ріг - серед найбільших промислових центрів нашої держави. 35% інвестицій вкладені в місто структурами Дніпропетровської області. Важливо продовжувати цей напрям і співпрацювати з усіма структурами, які можуть сприяти залученню інвестицій від українських та міжнародних компаній", - підкреслив Андрій Полтавець, заступник міського голови.

 

Серед учасників круглого столу - представники UkraineInvest, керівники групи експертів «Партнерство для розвитку міст», «Дніпровського регіонального інвестиційного агентства», а також представники найбільшого іноземного інвестора в Україні «АрселорМітал».

 

Учасники акцентували увагу на інструментах залучення інвестицій, державній підтримці і створенні необхідних умов для цього.

"UkraineInvest" вбачає свою головну функцію як державної агенції в тому, щоб знаходити у місті цікаві інвестиційні проекти, земельні ділянки. 99% іноземих інвесторів на сьогоднішній день не шукають інвестиційні проекти, вони шукають місце, де їм можна розширити своє виробництво. Це бранфілди, грінфілди, індустріальні парки. Найбільш готова земельна ділянка – це індустріальні парки. Дуже добре, що з 2014 р у Кривому Розі зареєстрований індустріальний парк, і ми будемо робити все для того, щоб заповнити його як іноземними, так і українськими інвестиціями", - коментує Олексій Іванченко, представник UkraineInvest у Східній Україні.

На сьогодні в Дніпропетровському регіоні існують три індустріальні парки - в Дніпрі, Павлограді та Кривому Розі. Є й чимала конкуренція. Експерти наголошують на конкурентоспроможності нашого міста, яке має потужний індустріальний потенціал.

Для інвесторів місто вже розробило чимало взаємовигідних пропозицій. Робота у цьому напрямку продовжується. 

"Безумовно, ми передбачаємо і пільги для інвесторів, й інші привабливі пропозиції для співпраці. Ми готові працювати, щоб створити нові робочі місця для наших мешканців", - запевнив міський голова Юрій Вілкул.

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: