Із 22 травня в Україні може повноцінно запрацювати наземний транспорт, метро - поки ні

АКТУАЛЬНО
07.05.20 - 12:27

Після 22 травня в Україні може повноцінно запрацювати наземний громадський транспорт, - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Складніша ситуація з метрополітенами, тому в міністерстві не говорять, коли він запрацює.

До 22 травня різких змін у роботі громадського транспорту не буде, і більша кількість людей зможе користуватися ним після цієї дати.

 

"Якщо ми говоримо про більш широке коло, яке зможе використовувати громадський транспорт, то це вже після 22 травня. Однак можна зазначити, що буде функціонувати весь транспорт як в Україні, так і не в Україні у межах нової реальності. Тобто тотальний масковий режим, обов'язкові температурні перевірки у місцях великого скупчення, постійна дезінфекція", - розповів міністр Криклій "Сніданку з 1+1".

 

До 22 травня у Мінінфраструктури змінювати норми щодо транспорту не планують. Ті правила, які зараз діють у містах, продовжують діяти далі.

 

Складніша ситуація - з метрополітенами. У міністерстві не кажуть, коли саме запрацює метро.

 

"Доволі важко буде у метро контролювати, скільки людей зайшло у вагон. Організувати цей процес перевірки і такого важливого необхідного контролю вимагає певного часу, - каже Криклій.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України продовжив карантин в Україні до 22 травня. При цьому, з 11 травня буде зроблено низку послаблень карантину. Відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики кафе і ресторанів.
 

Джерело - УНІАН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: