Із бюджету Кривого Рогу на розвиток спорту виділять 143 мільйони

СПОРТ
19.01.21 - 14:13

Попри складну економічну ситуацію, в бюджеті міста-2021 передбачили 143 млн. гривень на розвиток спорту. Збережуть не тільки всі ДЮСШ, тренерський склад, стипендії спортсменам, а й профінансують нові ставки тренерів для занять дітей у 135 нових секціях, - повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

До складу 10 ДЮСШ нещодавно увійшли і 5 профспілкових шкіл, від фінансування яких відмовилась держава. Це ДЮСШ з футболу "Кривбас-84", ДЮСШ "Локомотив" Придніпровської залізниці, ДЮСШ "Гірник" Криворізького залізорудного комбінату, ДЮСШ "Чемпіон" Криворізької міської федерації рукопашного бою, ДЮСШ "Богатир" металургійного комбінату "Криворіжсталь" та з важкої атлетики Дніпропетровської обласної фізкультурно-спортивної організації "Україна".

 

«Кривий Ріг продовжує системно працювати над тим, щоб розвивався масовий спорт, підтримувати спортсменів і тренерів. Криворізькі спортсмени відомі далеко за межами України, зберігають й примножують славні спортивні традиції. Ми підтримуємо їх у прагненні розвиватися й працювати на здобуття нових перемог, навіть у складних для спорту умовах карантину», - зазначив міський голова Костянтин Павлов.

 

Збережуть усі робочі місця для тренерів, яким виплачують заробітну плату з міського бюджету. На підтримку спортсменів та тренерського складу, за досягнуті високі результати у змаганнях передбачили 1,5 млн. грн. на виплату стипендії.

 

Ввели додатково майже 60 типових ставок керівників гуртків фізкультурно-спортивного напрямку в закладах загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладах. Створили 135 секцій в 93-х школах міста. Можливість для занять улюбленими видами спорту додатково отримали понад 3000 дітей.

 

Як ми писали, у Кривому Розі підбили підсумки спортивного 2020 року. Наші спортсмени здобули більше 2 тисяч золотих медалей на змаганнях усіх рівнів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: