Із шахти «Гвардійська» через погане самопочуття підняли на поверхню трьох гірників

РЕЗОНАНС
10.09.20 - 17:19

Із шахти «Гвардійська» через погане самопочуття підняли на поверхню трьох гірників. Про це повідомив у фейсбук голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Страйкарям стале зле. Це й не дивно, зважаючи на важкі умови, в яких вони перебувають, - висока вологість повітря, грибки, відсутність повноцінного харчування й свіжого повітря.

 

Раніше на шахті «Октябрська», через проблеми зі здоров’ям, на поверхню підняли та передали до рук лікарів одного з учасників акції протесту. Станом на ранок 10 вересня, під землею залишались 260 рударів.

 

Із усіх 4-х шахт КЗРК, де восьму добу тривають підземні протести, просять разом з їжею передавати й ліки, бо через надвисокий рівень вологості в шахтах, у протестувальників погіршується стан здоров’я.

Між тим, ми інформували, що керівництво КЗРК розсилає медичним закладам "листи щастя", в яких припускає ймовірність численних звернень гірників до лікарів після виснажливого й тривалого перебування в підземних умовах. У своєму зверненні адміністрація підприємства поіменно називає усіх страйкарів і інформує медиків про те, що видані цим гірникам імовірні лікарняні листки на КЗРК не будуть сприймати як законні. 

 

Як ми писали, сьогодні криворізькі шахтарі не прийняли пропозиції керівництва Криворізького залізорудного комбінату і далі продовжують наполягати на своїх вимогах. Про це повідомив представник страйкарів Володимир Полунін.

"Адміністрація підприємства кинула "кістку" (20% поверхневі і 10% підземні) гірникам, які страйкують. Це не те, чого вимагають гірники. Мінімум 45% на першому етапі підвищення заробітної плати, бо ж вона не підвищувалася близько трьох років", - написав Полунін.

 

Перемовини тривають. За словами Михайла Волинця, саме зараз шахтарі Криворізького залізорудного комбінату формують свої пропозиції до «Меморандуму примирення» з адміністрацією підприємства. Здебільшого йдеться про оплату праці, збільшення зарплат для працівників, які мало того, що працюють в умовах із порушенням норм безпеки, ще й мають виконувати непередбачені посадовими інструкціями роботи.

 

Звернути увагу на гуманітарну ситуацію на шахтах КЗРК просять уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денисову.

 

Нагадаємо, за ініціативи мера Юрія Вілкула депутати Криворізької міськради направили звернення до Президента, Уряду та Парламенту з вимогою втрутитись у ситуацію і стати на захист прав трудящих Кривбасу.

 

 

Фото з соцмереж.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: