К. Павлов: Завдяки прямій домовленості, Кривий Ріг отримав з Китаю партію ЗІЗ високого рівня захисту

ВАЖЛИВО
30.06.20 - 16:49

Згідно із домовленостями між Кривим Рогом та керівництвом міста Біньчжоу, криворізькі медики отримали засоби індивідуального захисту високого рівня: 10 тисяч захисних масок та 300 костюмів біологічного захисту.

«На жаль, централізовано до Кривого Рогу через Київ гуманітарна допомога не долітає. Тому ми першими в Україні вийшли на пряму домовленість – з китайським містом Біньчжоу. Саме у них передовий досвід боротьби з Covid-19. Був налагоджений контакт і наші медики успішно застосували на практиці досвід і методики китайських колег. Від медиків та криворіжців висловлюємо подяку нашим китайським партнерам!», – зазначив радник міського голови Костянтин Павлов.

 

Під час відеоконференції, яка відбулася в квітні, між Кривим Рогом і китайським містом Біньчжоу була досягнута домовленість про надходження до Кривого Рогу партії гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом. Це був перший подібний досвід в Україні прямої співпраці між муніципалітетами двох країн.

 

У відеомості взяло участь керівництво двох міст, а також медики. Китайські фахівці відзначили високий рівень організації та професіоналізм роботи в Кривому Розі.

 

Довідково:

 

З початку пандемії, за рахунок коштів резервного фонду місцевого бюджету, вже придбали 24 апарати ШВЛ, 10 моніторів, 36 нових кисневих концентраторів, ще один апарат ШВЛ подарувала компанія «Метінвест» и очікується ще 15, ще 6 апаратів подарували інші підприємства та приватні особи.

 

Інфекційна лікарня вже отримала від благодійних фондів, громадських організацій, місцевого та інших бюджетів 2 портативних УЗД-апарати, 13 концентраторів, 2 пересувних рентген-діагностичних комплекси, що дозволяють проводити рентген-дослідження важкохворим пацієнтам без транспортування до рентген-відділення, монітори пацієнта. Також, за фінансової підтримки міста, інфекційна лікарня придбала ЕКГ, дифібрилятор, опромінювачі, дистилятори, інфузомати, дозатори, насоси та функціональні ліжка для реанімаційного відділення.

 

Значну допомогу медичним закладам та криворіжцям надав Фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива», який придбав за приватні кошти та передав понад 800 тисяч ЗІЗ.

 

Волонтери посприяли у забезпеченні закладу пральними машинами, холодильниками, біохімічними та іншими аналізаторами, пульсоксиметрами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: