Кабмін посилив правила пасажирських перевезень на час карантину

СОЦІУМ
12.10.21 - 9:35

У громадському транспорті, який здійснює міжрегіональні перевезення, з 21 жовтня як від водіїв, так і від пасажирів вимагатимуть COVID-сертифікати. Про це заявили у Міністерстві охорони здоров’я.

Рішення ухвалили 11 жовтня. Воно передбачає посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень карантину.

 

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

 

«Нові правила для перевезення пасажирів — вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров’я громадян. Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їх COVID-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

Які документи вимагатимуть?
 

Від водіїв, персоналу та пасажирів на міжрегіональних перевезеннях вимагатимуть один із цих документів:

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня;
  • міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання, негативний ПЛР-тест, або довідку про одужання від COVID-19;
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену, дійсний 72 години.

Нові правила не застосовуватимуться до міських та внутрішньообласних перевезень.

 

Джерело: МОЗ.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: