Кабмін заборонив пробне ЗНО. Уряд виключив його з переліку заходів, дозволених на карантині

ТЕРМІНОВО
13.06.20 - 10:31

Кабмін заборонив пробне ЗНО. Уряд 12 червня ухвалив постанову, якою вніс зміни до деяких актів. У ній йдеться і про посилення обмежувальних заходів в освітніх закладах, - повідомляє видання ЛВ.

З оприлюдненого на сайті Кабміну документа випливає скасування пробного ЗНО, оскільки допуск у школи для участі в ньому буде заборонений.

 

Зокрема, у постанові Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" , у пункті 3 підпункті 4 виключено слово "пробне".

 

Йдеться про те, щоб виключити пробне ЗНО з переліку заходів, дозволених під час карантину. Це означає, що на період дії карантину, до 22 червня, буде заборонено відвідування шкіл для участі в пробному ЗНО.

 

Основну сесію ЗНО поки не відміняли. Але освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що нібито володіє інформацією про те, що влада має намір взагалі скасувати зовнішнє незалежне оцінювання.

 

"Найменше я хотів би "розганяти паніку". Більше того, дуже сподіваюся, що це - лише чутки, можливо - спроба "перевірити реакцію суспільства". Якщо це не так - дуже чекаю однозначної заяви про недоторканність ЗНО як надійного інструменту, який гарантує рівні права доступу до вищої освіти", - написав він у фейсбук.

 

Нагадаємо, пробне ЗНО було заплановано на 15 червня. 

 

Наразі чекаємо на рішення та коментар криворізького департаменту освіти і науки. Стежте за нашими новинами!

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: