Капітан Криворізької 17-ої танкової бригади отримав державну нагороду

ВІЙСЬКОВІ
24.12.20 - 14:23

11 грудня, на честь Дня Сухопутних військ України, президент  підписав Указ про відзначення державними нагородами військовослужбовців Збройних Сил. Серед нагороджених – піхотинець, капітан 17-ої окремої танкової бригади Артем Бібік.

Наш земляк отримав медаль «За військову службу Україні», - повідомляє пресслужба бригади.

 

Бойовий шлях офіцера розпочався 2014 року. Під час евакуації військовослужбовців на 29-му блокпосту Артем Бібік отримав поранення - зненацька розпочався обстріл, і вибуховою хвилею офіцера відкинуло від БТРа. У період служби в батальйоні йому назавжди запам’яталися події біля гори Веселка та міста Щастя. А на 29-му блокпосту підрозділ поніс великі втрати.

 

«Як тоді, так і зараз велику увагу армійці приділяють питанню повернення українських територій. Досі триває позиційна оборона. Завдання нині – зберегти ту територію, яка є нашою на даний момент. Були часи, коли ми відвойовували свою землю. Поблизу Попасної нам вдалося просунутися вперед майже на 12 кілометрів. Довелося пережити не один бій. Тоді ми втратили шість бійців. Торік під час переміщення БМП на позицію, машину підбив ворог, але, на щастя, екіпаж залишився неушкодженим. Машину відновили, і ми готові надалі давати гідну відсіч окупанту», - розповів Артем Бібік.

 

Бойовий офіцер побажав молодим цінувати своє життя та інших військовослужбовців, постійно навчатися та здобувати бойовий досвід.

 

Фото пресслужби 17-ої ОТБр.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: