Карантин в Україні подовжили до кінця року. Які нововведення?

ВАЖЛИВО
14.10.20 - 9:29

Уряд подовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня. 

Про це повідомив Прем'єр-міністр України на своїй сторінці у фейсбук. 

 

«Світ продовжує бити рекорди захворюваності та посилювати карантинні заходи. В Україні ми також діємо відповідно до епідемічної ситуації. Ці заходи спрямовані, перш за все, на безпеку українців», – написав Денис Шмигаль. 

 

 

Окрім того, рекомендують упровадити ряд нововведень:

 

– змінити дозволену кількість людей на масових зібраннях: у зеленій зоні – не більше 50 людей, за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» – не більше 30 людей, у «помаранчевій» – не більше 20;

 

– проведення спортивних заходів дозволяють без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням із МОЗ.

 

– закладам середньої освіти рекомендують встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Відповідне рішення погодила Державна комісія ТЕБ та НС;

 

– закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендують перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада. 

 

 

«Уряд робить все можливе для посилення спроможності медичної системи, щоб бути готовими до найгірших сценаріїв. Міністру охорони здоров’я також поставлене завдання збільшити кількість тестувань до 50 тисяч на добу. Проблему з чергами потрібно вирішувати, тому наша мета — 75 тисяч тестів на добу», – підкреслив Денис Шмигаль.

 

Нагадаємо, зараз наше місто перебуває у жовтій зоні карантину, Дніпро - у помаранчевій.

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: