Кінець мобільного рабства. З 1 травня можна змінити мобільного оператора, не втрачаючи номер

КОРИСНО
25.04.19 - 9:45

Кінець мобільному рабству. Міняємо оператора, не втрачаючи при цьому номер!

Сьогодні Україна залишається однією з небагатьох країн у Європі, де нема послуги перенесення мобільного номера, - Главком.

В Україні закон про збереження номера ухвалено ще 2010 року, але досі він не діяв. Минуло три роки, і нарешті вітчизняний ринок мобільного зв’язку має перейти новий рубікон.

 

З 1 травня послуга перенесення мобільного номера (MNP) має запрацювати в Україні.

 

Як змінити оператора?

Особисто: Підійти в магазин оператора з паспортом або будь-яким іншим документом, який засвідчує особу.

Онлайн: Зайти в особистий кабінет на сайті свого оператора, заповнити заявку і підтвердити її електронно-цифровим підписом (ЕПЧ). Отримати його можна через «Приватбанк» або будь-який Акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК).

Після реєстрації номера потрібно подати заявку на перенесення номера після зміни оператора в магазині нового оператора або на його сайті. Потім дозвіл на перенесення номера має дати поточний оператор.

Після цього в магазині нового оператора можна отримати нову SIM-карту з колишнім номером телефону.
 

Яка вартість переходу?

Як повідомляють у «Київстар» і «Vodafone Україна», послуга і нова SIM-карта буде безкоштовною для всіх абонентів. Тариф у нового оператора обирає сам абонент.
 

Скільки часу триватиме перехід на нового оператора?

У компанії «Vodafone Україна» заявили, що процес перенесення триватиме три робочих дні. У цей час абонент зможе вільно користуватися своїм номером.

«Київстар» повідомляє, що найменший термін переходу — три робочих дні, найбільший — 30 календарних днів. Користувач зможе вибрати зручну для себе дату в цьому діапазоні.
 

Що буде з грішми, які залишилися на старому рахунку?

Гроші зі старого рахунку автоматично не переносяться на новий під час зміни оператора. Для того, щоб отримати ці гроші, потрібно підійти в магазин старого оператора і подати заяву про це, зазначивши дані банківського рахунку.

Чи можуть відмовити у перенесенні номера?

 

Відмова можлива у кількох випадках: якщо номер зареєстрований на іншу людину; номер не зареєстрований; у заяві вказані неправдиві або неповні дані; з минулого перенесення пройшло менше 30-ти днів; абонент подав заявку на перенесення номера відразу декільком операторам.

 

Як тепер знати, на номер якого оператора телефонуєш?
Перед з'єднанням буде включатися автоматичне голосове повідомлення. Таким чином абонент буде попереджений, що він телефонує на перенесений номер.

Найбільші мобільні оператори України заявили, що технічно готові до змін.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: